26 november 2015

Gemertse hockeyers fel op eigen terrein

GEMERT – Afgelopen weekend mochten de heren en dames 1 van hockeyclub weer aan de bak op eigen veld. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen lieten beide teams zich van hun beste kant zien. Vol vechtlust betraden de eerste teams van HC Gemert het hockeyveld.

Gemert dames 1 speelde afgelopen zondag tegen Cranendonck. Gemert begon meteen fel aan de wedstrijd en wist in de eerste tien minuten al twee strafcorners te bemachtigen. Helaas konden deze niet omgezet worden in doelpunten. Ook daarna waren de Gemertse dames voornamelijk op de helft van de tegenstander te vinden. Hierdoor werd er in de twaalfde minuut opnieuw een strafcorner verworven. Wieneke de Groot wist deze corner wel te benutten en scoorde hieruit een mooie goal. Gemert bleef de bal goed vasthouden en speelde veel met elkaar over. Zo werden in de eerste helft maar liefst 5 strafcorners verkregen door het Gemertse damesteam. In de 31e minuut wist Maartje Borst nog een fraai doelpunt te maken, waardoor de Gemertse vrouwen met een prettige tussenstand van 2-0 de rust in gingen.
In de tweede helft zette Cranendonck duidelijk de aanval in. Zo kreeg Gemert in de eerste tien minuten een strafcorner tegen, maar wist de bal vakkundig uit te houden. De Gemertse dames gingen weer volop in de aanval, maar de bal wilde er totaal niet in. Pas in de 25e minuut werd het derde punt gescoord door Gemert, wederom door Wieneke na een strafcorner. Vlak voor het fluitsignaal kon er nog een punt worden bijgeschreven voor Gemert, nu weer dankzij Maartje. De wedstrijd eindigde in een mooie 4-0 overwinning voor de Gemertse vrouwen.
De Gemertse heren kregen in het weekend het hoog geklasseerde Heeze op bezoek. Voor aanvang van de wedstrijd had Gemert slechts 9 punten, terwijl Heeze twee keer zo veel punten had. Op papier dus een lastige wedstrijd. Gemert begon enorm gemotiveerd aan de wedstrijd. Om de aansluiting te houden moesten er punten gepakt worden. Heeze bleek de eerste helft veel moeite te hebben met het verdedigend goed staande Gemert. Echter, de uitploeg kreeg vlak voor rust een strafcorner waaruit gescoord werd . Hierdoor kwam de 0-1 op het scoreboard te staan. Een ruststand die voor het gevoel geen recht deed aan de verhouding tussen de teams op dat moment. Na de rust was het dan ook Gemert aan de bal. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker gemaakt was. Met een schitterende backhandslag werd de bal door Jeroen Nielen de cirkel in geslagen, waarop het doelpunt verzilverd werd door Jos Toonen. Gemert bleef de hele tweede helft druk zetten in de hoop de drie punten binnen te slepen. Dat dit niet lukte hadden de mannen uit Heeze met name te danken aan hun getalenteerde keeper, die er een aantal zeer belangrijke ballen uit hield. Een eindstand van 1-1 was het resultaat. Een prima uitslag, maar er had zelfs nog meer in gezeten.

Foto's:


0