Gemertse scholieren maakten filmpje over vluchtelingencrisis

GEMERT – De 17-jarige Milou Groenen en Suzan Brouwers uit Gemert zitten in het examenjaar van het VWO op het Commanderij College. Voor hun profielwerkstuk hebben zij een video gemaakt over de vluchtelingencrisis. Ze zijn erg blij dat de crisisopvang voor de 200 vluchtelingen in Gemert goed verlopen is. De video sluit volgens de jonge makers dan ook goed aan bij het nieuws in Gemert van afgelopen weken. Het filmpje gaat namelijk over de huidige vluchtelingencrisis en is met name gericht op de Syrische vluchtelingen. Vandaar ook de naam van de film: Are you Syrious?.

Het doel van de video van Milou Groenen en Suzan Brouwers is om meer duidelijkheid en sympathie te creƫren onder de bevolking en ze hopen een groot publiek te kunnen bereiken. Daartoe hebben ze de video al naar Stichting Vluchteling Nederland gestuurd en naar verscheidene bekende Nederlanders. Alle ontvangers waren erg enthousiast. Het filmpje van ruim 4 minuten is te zien op youtube.

Foto's:


F