10 november 2015

Gevarieerd vrijwilligerswerk voor doeners

GEMERT – GGZ Oost Brabant zoekt voor zorgboerderij ?De Pandelaar‘ in Gemert een vrijwilliger. Er is behoefte aan een chauffeur voor het ‘papierbusje’ die mensen kan begeleiden en enthousiasmeren. Daarnaast is het nodig vitaal te zijn, zich in te kunnen leven in de denkwereld van anderen en een geduldig mens te zijn. Een rijbewijs hebben is vanzelfsprekend.

In zorgboerderij ?De Pandelaar‘ krijgen mensen met beperkingen een dagbesteding. Zo houdt een aantal zich bezig met het ophalen van oud papier en karton. Het uitsorteren daarvan is de taak van een veel grotere groep. Voor het ophalen bij winkels en bedrijven beschikt GGZ Oost Brabant over een busje met een tweekoppige bemanning, aangevuld met een vrijwilliger.
Vakanties en andere uitjes van de vrijwilliger, komen niet in de knel aangezien de weekplanning bijtijds en in goed overleg wordt gemaakt. Het is een aantrekkelijke vrijwilligerstaak door de contacten met leveranciers, beroepskrachten en cliënten. Soms is het nodig de handen uit de mouwen te steken, dat maakt het allemaal nóg aardiger. Via vrijwilligerswerk@ggzoostbrabant.nl kan vrijblijvend informatie worden opgevraagd.

Foto's:


r