Goud en zilver voor Simon Cornelissen op ONK korte baan

GEMERT – Gemertenaar Simon Cornelissen heeft afgelopen weekend op de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) in Tilburg, naast een aantal persoonlijke records, ook een gouden en een zilveren medaille behaald.

De student geneeskunde zwemt dit jaar voor het eerst ‘met de grote mannen mee’ en dat is te merken. Simon: “Sta je op het startblok met in de baan naast je een boom van een kerel. Dan denk ik: hij heeft ook maar twee armen en twee benen.”
Kwam de zwemmer dit NK individueel nog niet op het podium, bij de estafettenummers scoorde hij in Team PSV uitstekend.
In de series voor de 4 x 200m vrije slag werd Simon ingezet als startzwemmer en het team kwalificeerde zich ruimschoots als eerste voor de finale. Zoals wel vaker werden de ‘soldaten van de series’ in de finale ingeruild voor de allerbesten. Zo ook nu en Team PSV werd zonder Simon in de finale Nederlands Kampioen. Omdat ook de zwemmers van de series dan een medaille ontvangen kon hij de vrijdag al met goud afsluiten.
Op de 4 x 50m vrije slag mixed (twee dames, twee heren) bleef de opstelling zowel in de series als in de finale gelijk. Team PSV eindigde daar als tweede op slechts 0,05 seconden van de winnaar met een zilveren medaille als resultaat. “Mijn eerste echte medaille op het NK”, aldus een trotse Simon.
De Eurobad-zwemmer geniet van deze toernooien. Simon: “het is wel zwaar om zo’n drie-daags toernooi door te komen. ‘s Morgens zwem je de series en pas ‘s avonds de finales. Een hele dag in het zwembad hangen is dan niet bevorderlijk voor je gestel. Ik heb er voor gekozen om tussendoor naar mijn ouders in Gemert te rijden, daar wat te eten en te slapen om dan laat in de middag weer terug naar Tilburg te rijden. Dat is me prima bevallen. Maar met alle ritjes bij elkaar had ik ook ruimschoots in Parijs kunnen zijn.”

Foto's:


0