26 november 2015

Grand Slam Jan Willem Bello

GEMERT – Na het behalen van de Zuid Nederlandse titel had de Gemertse judoka Jan Willem Bello nog een missie dit jaar. Hij wilde het podium halen op het nationaal toernooi in Beek en Donk. In de vier voorgaande edities kwam Jan Willem steeds net niet op het podium, in het succesvolle jaar 2015 wilde hij ook in Beek en Donk een prijs pakken.Jan Willem begon met een vrij loting en won de eerste partij eenvoudig met een houdgreep. In de volgende ronde trof hij opnieuw Ijsbrand Kloover. Deze partij werd gewonnen met een waza ari. In de finale trof Jan Willem het volgende lid van Team Coolen en deze werd met een mooie heupworp vroegtijdig naar de herkansing verwezen. Sinds de zomerstop heeft Jan Willem nu op 5 toernooien achterelkaar de hoogste podium plaats bereikt.Jan Willem Bello kan terugkijken op een zeer succesvol jaar in de klasse min-12 jaar. Vanaf januari 2016 komt Jan Willem uit in de categorie tot 15 jaar. Het eigen toernooi op 17 januari in sporthal Molenbroek is de eerste keer dat hij in de nieuwe categorie de mat op zal gaan.

Foto's:


0