Grote Jury Prijs voor Mortelse filmmaker

DE MORTEL – Het Goeie Leven heeft de Grote Jury Prijs gewonnen op het Eindhovens Film Festival (EFF). Voor de film van Mortelnaar Martijn Melis en Youri Dingemans uit Dongen zijn opnamen gemaakt in De Mortel en Handel.

Het Goeie Leven is een sociaal-realistische film over het Brabant van de jaren ’90 van de vorige eeuw.  “In de film volgen we dorpelingen tijdens hun dagelijkse bezigheden in een fictief Brabants dorp”, schrijven de makers. “
De gemeenschap maakt zich op voor de tradities van de decembermaand. De gezelligste maand van het jaar. De film bestaat uit scènes die elk in een totaalshot een situatie laten zien. Zo volgen we onenigheid bij de gemeenteraad over digitalisering bij de plaatselijke voetbalclub, een oude vrouw probeert los te komen van haar eenzaamheid en een puber probeert via een assertiviteitscursus van het pesten af te komen. De film zal herkenbaar zijn voor mensen die in een Brabants dorp zijn opgegroeid. We richten ons vooral op het familiegevoel en het verenigingsleven. We proberen juist de clichés uit de weg te gaan en het verhaal vanuit onze eigen herinnering te vertellen. 
 We merken dat we alle drie dezelfde dingen charmant vinden aan Brabant en hopen dat meerdere mensen dit gevoel delen. Daarnaast willen we een ander beeld bieden dan worstenbroodjes en carnaval.”

Foto's:


M