12 november 2015

Heilige Losbol voor Simon van Wetten

GEMERT – De elfde van de elfde is een heilige dag voor de echte Carnavalist. Dat vinden de leden van de 11-11 club de Vrije Universiteit ?de heerlijke geit‘ Gimmert ook. Zij luiden elk jaar op elf november om 11.11 uur het Carnaval in bij het beeld de Heilige Losbol, de patroonheilige van de VU.

De voorzitter van de VU memoreerde dat in België elf november een vrije dag is en dat de VU een brief naar de Tweede Kamer gaat sturen om dit ook in Gemert te verwezenlijken. Om 11.11 uur wordt tevens een Gemertenaar onderscheiden als ere Doctor Anders van de VU. Het is elk jaar een verrassing wie de ere titel te beurt valt. Correspondent Simon van Wetten van het Gemerts Nieuwsblad was uitgenodigd om een verslag te schrijven. Dat was met voorbedachte rade. Simon viel de eer ten deel uitverkozen te worden tot Doctor Anders van de VU. Op het moment dat die aankondiging kwam was hij enorm verrast. Hij kreeg van het bestuur van het college van de VU de onderscheiding voor zijn geweldige werk als iemand die altijd ?aauw koeie‘ uit de sloot haalt, ondanks dat hij geen boer is. Hij zorgt er mede daardoor voor dat iedereen weet hoe Gemert er honderden jaren geleden uit heeft gezien en hoe de mensen toen leefden. Simon kan schitterende verhalen vertellen en als hij mensen door het dorp gidst zijn die mensen een en al oor. Tot in de puntjes zoekt hij alles uit en bewaart alles als een prima archivaris. Simon ontving als waardering voor zijn geweldige werk een eigenhandig gemaakt onderscheiding en een oorkonde.

Foto's:


0