Hoogste podium voor GAC-atleten in Tegelen

GEMERT – In het speelpark Klein Zwitsterland in Tegelen organiseerde Scopias de gelijknamige Klein Zwitserland cross. De Gemertse Atletiek Club was op zondag 1 november opnieuw met een flink aantal lopers vertegenwoordigd bij deze druk bezette wedstrijd.

Zowel bij de lange als korte cross waren er deelnemersvelden van ruim honderd lopers wat bij de smalle start het nodige gedrang gaf. De lange cross ging volgens het programma over 9000m maar deze afstand klopte niet helemaal met de door de ?garmin-gemeten‘ afstanden. Dat de gelopen afstand korter was doet natuurlijk geen afbreuk aan de prestaties van de lopers. Veel draaien, klimmen en dalen dat is wat het parcours in Tegelen de deelnemers brengt. Een slopende ronde, vooral als je een keer of vijf over het parcours moet. Wiljo Ermers verdedigde zijn plek bij de mannen senioren goed. In zijn soepele tred legde hij de ronden af. Het was volgens Wiljo wel een stuk pittiger dan in Weert. Toch was er een mooie zestiende plek in 36.40min voor de GAC-loper. Stefan van Oosterwijk liep zijn eerste cross van het seizoen na een geweldig optreden tijdens de marathon van Eindhoven. Stefan begon rustig aan de race en bouwde deze goed op. Met Wiljo in het zicht kwam Stefan in een tijd van 36.56min over de streep. Hoewel Stefan nog net geen veertig is werd hij in deze klasse toch als derde loper gehuldigd. Een vervroegd verjaardagskado dus. In het Limbraklassement vinden we Stefan wel bij de senioren terug.
Anton van den Heuvel was de eerste GAC-loper die het ere-podium mocht betreden. Anton trok de overwinning bij de mannen 50 naar zich toe na een sterk gelopen wedstrijd. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week kon Anton nu tot het einde toe zijn tempo strak houden en dit bleef niet zonder resultaat in Tegelen. De tijd van Anton was 35.08min.
Voor Henk van Eck was er in het goed bezette deelnemersveld bij de mannen 55 een vijfde plek in een tijd van 39.49min. De overwinning bij de mannen 60 was andermaal voor Ron Vermeulen. Dit maal bleef Ron wel op de been en hoewel hij het niet makkelijk had bleef Ron met zijn tijd van 39.01min de nummer twee in de wedstrijd ruim anderhalve minuut voor.

Korte cross en GAC-jeugd

Op de korte cross over 4050m gingen Marjan Wintjes en Stijn Verbruggen van start. Bij de vrouwen 45 wist Marjan, na een pittige wedstrijd, als nummer een de finish te passeren. De tijd van Marjan was 18.21min. Ook Stijn Verbruggen liep een dijk van een wedstrijd. Van begin tot eind wist Stijn een hoog ritme en tempo te lopen. Voor Stijn was er in Tegelen een veertiende plek in het grote veld en een mooie tijd van 16.50min.
De jongens D hadden in Ryan Rooijakkers ook een vertegenwoordiger uit Gemert. Ryan legde beslag op een vierde plek in 8.34min over 2250m. Voor zus Eva was er eveneens een vierde plek maar dan bij de meisjes pupillen B. Deze meisjes liepen een afstand van 1350m en Eva had hiervoor 6.32min nodig. Vlak na Eva ging Faye van Oorschot over de finish in een tijd van 6.39min. Faye werd hiermee vijfde.

Duvelscross Lieshout

In Lieshout werd tegelijk met Tegelen D‘n Duvelscross gehouden. Namens de GAC stond daar een drietal lopers aan de start. Maarten Manders liep de volledige afstand van 8000m. Op het zware parcours finishte Maarten op een dertiende plek in een tijd van 35.53min. Vincent Dijsselbloem had voor zijn 6000m een tijd van 31.40min nodig en Jan Coppens liep naar 24.53min op de 4000m.

Foto's:


0