Inschrijven voor Gemertse JeugdBonteMiddag

GEMERT – Op zondag 17 januari zal voor de 11e keer de Gemertse JeugdBonteMiddag (JBM) plaatsvinden in De Eendracht te Gemert. En bij carnaval betekent de 11e keer een jubileum. In al die jaren is dit evenement uitgegroeid tot een spectaculaire happening. Het begon in 2006 met 7 optredens. Bij de laatste JBM waren dat er maar liefst 19.

Van deze 11e uitvoering wil de organisatie iets bijzonders maken. Hoewel de optredens doorgaans van een hoog niveau zijn mist soms toch een beetje het carnavaleske element. Natuurlijk zijn playback- en dansoptredens prima, maar een carnavaleske act en/of aankleding geeft toch wel iets speciaals aan een optreden. Het is geen voorwaarde, maar wel prettig; de JBM is toch niet voor niets een carnavalsgebeuren.
Kinderen uit Gemert die in de bovenbouw van de basisschool of in de onderbouw van het VO zitten hebben nu de kans om alleen of samen met vrienden of vriendinnen hun kunsten te tonen. Meedoen kan met een (carnavalesk) playback optreden, door live te zingen, met een (carnavalesk) toneelstukje, met een dans of zelfs met een optreden als tonproater.
Voor iedereen is er na afloop van het optreden een herinneringsmedaille en voor de winnaar of winnende groep staat er bovendien een mooie beker klaar. Zij mogen ook een jaar lang pronken met de prachtige wisselbeker.
De JBM heeft alles te maken met carnaval en daarom zal er een extra beker beschikbaar zijn voor het meest carnavaleske optreden.
Voor de komende JeugdBonteMiddag heeft de organisatie besloten de duur van een optreden te beperken tot maximaal 5 minuten en het aantal optredens tot maximaal 16. Daarnaast zijn er nog optredens van de dansgardes, een gastoptreden en zal er nog tijd zijn om gezellig te hossen. De aanvang staat gepland op 14.00 uur en de eindtijd op 17.00 uur.
Kinderen die geen inschrijfformulier hebben en wél willen meedoen kunnen een mail sturen naar p.berg46@lijbrandt.nl. Het inschrijfformulier wordt vervolgens toegestuurd.

Foto's:


0