Jazz meets Pop

GEMERT – De Gemertse Solid Bigband speelt samen met de Beek en Donkse live-band Bag On Wheels op Jazz meets Pop. Dit speciale concert vindt plaats op zaterdag 14 november in muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk. De 18-koppige bigband en 7-koppige live-band hebben 1 bandlid gemeen. Sinds kort is trombonist Theo van Vijfeijken aangeschoven bij de Solid Bigband, die al sinds 1990 bestaat. Deze bigband is geen standaard bigband. Het merendeel is juist niet grijs en er spelen zowel mannen als vrouwen in de band, allemaal onder leiding van de jonge Gijs Berkers. Hij is onlangs afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en staat er nu een klein anderhalf jaar voor. De bigband speelt swing, bossa nova, moderne jazz en funk van onder andere Chick Corea, Les Hooper, Frank Mantooth, Bob Mintzer en Sammy Nestico. Ondanks dat het een amateur bigband is, daagt Gijs de band steeds uit om het niveau te verhogen. En dat doet hij met succes. Ook Bag on Wheels is een succesformule. Deze energieke live-band speelt vette covers en originele medleys in kroegen en feesttenten, op bruiloften en andere grote feesten. De swingende blazers, strakke ritmesectie en zangeres maken er een waar feest van. Van gouwe ouwen tot nieuwe hits: alle stijlen komen aan bod. Op Jazz meets Pop zullen de bands proberen gezamenlijk het dak van het muziekcentrum af spelen. De entree is gratis en de avond begint om 20:30.

Foto's:


0