Klinkende overwinning Gemert

GEMERT – Gemert heeft zaterdagavond een prima overwinning geboekt op Baronie. Geen moment kwamen de zwartwitten op eigen veld in de problemen: 4-0.

Het was in meerdere opzichten een bijzondere avond. Mark van Dijk maakte zijn rentree na lang blessureleed en nam zijn centrale positie in de defensie weer in. In de tweede helft keerde ook Youri van Brussel terug in het elftal. De middenvelder maakte zijn eerste minuten van het seizoen, nadat hij in de allereerste training een middenvoetsbeentje brak.
Met Mark Kuijpers op de linksbackplaats (Ronny van den Elzen was niet helemaal fit) en Jens Leijten op rechts (hij is speelgerechtigd in afwachting van het hoger beroep na zijn rode kaart tegen OSS‘20) startte Gemert aan de belangrijke krachtmeting.
Het werd uiteindelijk een eenzijdige wedstrijd, waarin Sven van Ommeren niet of nauwelijks op de proef werd gesteld, terwijl Gemert erg efficiënt met de mogelijkheden omging. De wedstrijd was bij rust al gespeeld. In de twaalfde minuut tekende Jasper Lalisang voor het openingsdoelpunt. Hij schoot via een Bredaas been raak.
Door die treffer werd het spel van de thuisploeg alleen maar overtuigender. Vincent Buijssen leverde in de 27e minuut een ragfijne voorzet af vanaf links. Ralf Kemper kopte de bal binnen: 2-0. Op slag van rust maakte opnieuw Lalisang er 3-0 van. Een schot van Erik van Dijk had nog geen succes, maar in de rebound was Lalisang er als de kippen bij.
Gemert gaf vrijwel niets weg en was ook in de tweede helft oppermachtig. Opvallend was het aanhoudende Bredase commentaar op de scheidsrechter, die in totaal zes keer geel en één keer direct rood uitdeelde aan de Baronnen. De uitsluiting was voor Yvan Nkundumugisha, na een forse overtreding op Lalisang in de 58e minuut.
Gemert prikte nog één keer raak. Coen Brouwers maakte het prima af en schoot als kers op de taart de 4-0 binnen.
GEMERT: Van Ommeren; Leijten, Vermeulen (69. Brugmans), Mark van Dijk, Kuijpers; Van Berlo, Erik van Dijk (77. Brouwers), Lalisang; Kemper (71. Van Brussel), Van Pol, Buijssen.

Foto's:


0