24 november 2015

Mountainbiken door Gemert-Bakelse bossen

GEMERT-BAKEL – Op zondag 6 december wordt de jaarlijkse mountainbike tocht van TWC Gemert, de ATB Jumbo Classic, weer verreden. Vorig jaar is deze tocht verhuisd van oktober naar december wat een schot in de roos bleek. In december zijn er namelijk niet zoveel tochten die georganiseerd worden dan. En in oktober organiseert ook ATBeasts uit Gemert bijvoorbeeld al een tocht. Vorig jaar waren er honderden mountainbikers die de schitterende tocht door de Gemert-Bakelse bossen hebben gereden, met grote delen door de Stippelberg. Ook de bossen in de Mortel maken onderdeel uit van deze mooie tocht. De ATB Jumbo Classic trekt vele fietscrossers uit heel Nederland en de buurlanden BelgiĆ« en Duitsland. Dit komt omdat er ook daar minder tochten zijn begin december. In het parcours zijn enkele pauze-punten ingericht zodat de renners kunnen genieten van een natje en een droogje. Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten indien dat nodig mocht blijken. De ATB Jumbo Classic start vanaf het mooi gelegen complex van Natuurpoort Nederheide in Milheeze aan de Kaak 11. Dit jaar is er gekozen voor twee afstanden, namelijk de 35 en de 55 kilometer. De start op 6 december is tussen 08.30 en 10.30 uur.

Foto's:


S