MVC blijft medekoploper

DE MORTEL – Opnieuw heeft MVC zijn wedstrijd winnend weten af te sluiten. Tegen het lager geplaatste Leunen werd het afgelopen zondag 2-0. De ploeg uit De Mortel blijft door die overwinning mee aan de leiding staan in de competitie.

In het eerste bedrijf zag het er allerminst naar uit dat MVC zou winnen. De thuisploeg speelde ver onder de maat en had het geluk dat een doelpunt van de tegenstander in de 11de minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel. Wie dacht dat de Mortel nu een tandje zou bijschakelen kwam bedrogen uit. Het bleef een wedstrijd waarin weinig doelkansen werden gecreëerd en er aan beide kanten veel balverlies werd geleden. Na de pauze kwam al snel het breekpunt toen MVC op voorsprong kwam. Gidi Manders strafte balverlies bij Leunen meteen af en schoot beheerst de 1-0 binnen. Nu was de ban gebroken en kon MVC gemakkelijk verder uitlopen. In de 51ste minuut viel de 2-0 door Nick Brouwers die een goede aanval bekwaam afwerkte. De Mortel bleef de boven liggende partij en kregen nog diverse kansen om de score op te voeren. Het sprong met de geboden kansen echter te slordig om. Met nog een kwartier op de klok mocht de 16-jarige Roel van Hoof zijn debuut maken in de hoofdmacht bij MVC, wat hij verdienstelijk deed. In de stand kwam echter geen verandering meer.

 

Foto's:


0