Peter van de Mheen erelid Gemertse Watervrienden

GEMERT – Afgelopen zaterdag is tijdens de kaderavond Peter van de Mheen gehuldigd tot Erelid van de Gemertse Watervrienden. Peter heeft tientallen jaren een zeer actieve bijdrage geleverd aan de Zwemvereniging.

Al bij de oprichting van de vereniging in 1972 heeft Peter een helpende hand geboden. Hij nam later ook zitting in het bestuur. Daarnaast was hij de initiator/organisator van de zwemprestatietocht; een groot evenement waarbij diverse afstanden konden worden afgelegd in het buitenwater. Hierbij waren niet alleen de Gemertse verenigingen welkom, maar alle verenigingen die bij de Nationale Culturele Sportbond (NCS) waren aangesloten.
Peter was werkzaam bij de Sportraad Gemert en vanuit die invalshoek organiseerde hij samen met de Watervrienden tijdens Koninginnedag de spectaculaire waterspellen in het zwembad voor alle lagere scholen van Gemert. Ook toonde hij initiatief om actie te voeren voor het behoud van het buitenzwembad. Helaas is dat anders gelopen.
Toen in 1980 het snorkelen werd geïntroduceerd bij de Gemertse Watervrienden, is Peter snorkelles gaan geven. Ook het persluchtduiken kon rekenen op zijn interesse. Naast de opleidingen perslucht A/B en later ScubaDoe duiken gaf hij ook de theorie lessen die daar bij hoorden. Om onderwater te kunnen blijven, waren er loodgordels nodig. Deze hoefden niet te worden aangeschaft, want Peter zorgde ervoor dat van gevonden lood duiklood werd gegoten, thuis in de keuken op het gasfornuis in een pannetje.
Vorig jaar heeft Peter aangegeven te stoppen met het lesgeven en daarmee is een eind gekomen aan een onafgebroken periode van 34 jaar als actieve vrijwilliger binnen de vereniging. Reden genoeg voor de Gemertse Watervrienden om Peter tot erelid van de zwemvereniging te benoemen.

Foto's:


0