12 november 2015

Presentatie over modern imkeren

BAKEL – Bij de bijenhoudersvereniging De Klaverbloem uit Bakel wordt een presentatie over een moderne manier van imkeren gegeven. Belangstellenden zijn op zondag 15 november om 10:00 uur van harte welkom in het clubgebouw van IVN gelegen aan de Geneneind 2b te Bakel.

Na de interessante lezing van vorige week over de kenmerken van de honingbijen wordt op deze zondagmorgen door een zeer ervaren imker uitleg gegeven over zijn nieuwe en moderne manier van het imkeren. Deze imker heeft meer dan 400 bijenvolken die niet alleen bedoeld zijn voor het binnenhalen van de honing, maar ook worden ingezet voor bestuiving van diverse gewassen zoals de aubergine en veenbessen. Deze imker, Sjaak Koolen uit Weert, geeft een presentatie met beelden over zijn bedrijfsvoering met betrekking de vermeerdering van bijenvolken in combinatie met de bestrijding van de varroamijt.

Foto's:


b