13 november 2015

Read to Grow Library in Kindcentrum De Havelt

HANDEL – Stichting Read to Grow heeft als een van haar doelen kinderen bewust te maken dat er heel veel kinderen in arme landen zijn die geen toegang hebben tot boeken. Door het lezen van boeken wordt met name de Engelse taal gestimuleerd. Read to Grow vindt dat de kinderen die naar school gaan in de nabijheid van het sorteercentrum van Read to Grow zeker niet mogen achterblijven in de ontwikkeling van de Engelse taal. Daarom is het idee ontstaan voor een Read to Grow Library op basisschool De Havelt in Handel. Deze is gemaakt van duurzaam afvalhout via Huize Padua en is gevuld met eenvoudige Engelstalige kinderboeken. De boeken kunnen worden voorgelezen door de juf of meester of zelf gelezen door de kinderen van de Havelt. Ze zijn te leen en worden in overleg gewisseld. De boeken gaan uiteindelijk naar bijvoorbeeld een leesproject op een dorpsschool in Afrika. De Read to Grow Library is mogelijk gemaakt dankzij Rotary Gemert-Bakel-Lieshout.

Foto's:


0