Single Memories

GEMERT – We kennen hem vooral van de plaatselijke gemeentepolitiek. Hij maakt al geruime tijd deel uit van het college van burgemeester en wethouders en is lijsttrekker van de Dorpspartij, Maar hij heeft ook een gedegen interesse in muziek. Daarom is deze week het woord aan Jan Bevers.

“Ik ben een grote liefhebber van muziek en waar het kan heb ik altijd wel muziek aan staan”, begint de wethouder. “Mijn favoriete plaat aller tijden? Ik heb daar lang over na moeten denken en het was lastiger dan ik dacht. Meestal is het zo dat wanneer ik een bepaald nummer hoor ik daar een ervaring en een gevoel bij heb. Maar dat zakt ook weer weg. Je vergeet het, totdat je het opnieuw hoort. Zowel in positieve als negatieve zin.”
Bevers heeft wel nostalgische herinneringen aan het nummer ‘Show Me The way’ van Peter Frampton, waarmee Frampton bekend is geworden. Volgens de wethouder blaast Frampton in dat nummer door zijn instrument, wat een speciaal effect geeft. “Ik was toen als beroepsmilitair in dienst en had het helemaal niet meer naar mijn zin. Ik heb toen heel veel moeite moeten doen om uit dienst te komen, het was een rot tijd. Wanneer ik dat nummer hoor herinnert mij dat eraan maar ook dat ik gelukkig op tijd ontslag heb gekregen en met een nieuwe baan aan de slag kon.

Het plezier aan je baan heeft ook alles te maken wanneer je dat kunt combineren met in je vrije tijd dingen te ondernemen die je graag doet, zoals in mijn geval het plezier beleven wat muziek je brengt! Ik heb ook een brede smaak, van blues, dance, soul, pop tot hardrock. In mijn jeugd gaf ik zowat al mijn zakgeld uit aan concerten.”

Bevers heeft veel bands live gezien. Fleetwood Mac, Brainbox, Cuby and the Blizzards, Focus, Golden Earring lieten onuitwisbare ervaringen achter waar hij nog steeds graag aan terugdenkt. “De laatste jaren ben ik bij concerten geweest van Roger Waters (Pink Floyd), Armin van Buuren, Tiësto (die ik persoonlijk heb ontmoet) maar ook bij Mark Knopfler. Dat was elke keer weer enorm genieten van wat je voorgeschoteld werd! Lokaal heb ik geweldige optredens gezien van Prinz Klauz en The Blues Brothers. In Gemert-Bakel hebben we heel veel talenten en dat zie je onder andere bij het Zebra Festival van de Bunker en Streetrock in Bakel. Ook bezoek ik graag de diverse promsconcerten in Bakel, Milheeze, De Rips, De Mortel en Handel. Muziek is en blijft voor iedereen een welkome afwisseling in en na de dagelijkse bezigheden! Welke het ook zijn: blijf je favorieten draaien en beluisteren! Aan ‘Show Me The Way’ heb ik dus ‘mixed emotions’, maar na al die jaren voeren de leukste de boventoon!”

Peter Frampton is bekend wegens het gebruik van de zogenaamde jappiotube in zijn eerste nummer1 hit in Nederland van 1976 “Show Me the Way”. Dit nummer is ook te vinden op het album Frampton Comes Alive! (1976) Heb jij ook zo’n mooie muzikale favoriet? Mail dat naar singlememories@ziggo.nl Volgende week Ton Masseurs. (Tumbleweeds)

Foto's:


0