18 november 2015

Steven van Gemert: van Asterix naar steracteur

GEMERT – Is Steven van Gemert een ster in wording? De 13-jarige leerling van het Commanderij College heeft als acteur als een indrukwekkend c.v. opgebouwd. Komende zaterdag is hij te zien in De Confrontatie. De jeugdfilm van de jonge cineast Brian op de Dijk draait dan eenmalig in het Gemertse filmhuis Luxor.

Steven is een geboren speler, zo bevestigt zijn moeder. “Toen hij in groep drie zat kreeg ik van de schoolleiding te horen ‘uw zoon denkt dat hij Asterix is.’ Dat is wel een beetje vreemd natuurlijk. Maar Steven was niet gek geworden. Hij wilde gewoon acteren.”

Zijn eerste toneellessen volgde hij op zijn zevende bij KunstLokaal. Later maakte hij zijn debuut bij bij de Handelse Toneelgroep De Kern. Maar zijn ambities reiken verder. “Ik wil professioneel acteur worden.” Steven is vastberaden om
in de voetsporen van Brad Pitt en John Travolta te treden. “Het lijkt me ook gaaf om in musicals mee te spelen, bijvoorbeeld in Soldaat van Oranje of Grease. Dat is op dit moment even wat lastiger omdat ik de baard in de keel begin te krijgen.”

Steven maakt zijn dromen nu al waar. Zo is hij te zien in de populaire tv-serie Brugklas. In deze op NPO3/Zapp uitgezonden scripted-reality jeugdreeks wordt een vaste groep leerlingen gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. De jeugdige Gemertenaar heeft daarnaast een rol bemachtigd in Kappen! Deze film naar het gelijknamige boek van Carry Slee gaat komende zomer in première. “Ook lastigere of minder voor de hand liggende rollen ga ik niet uit de weg. Ik vind het leuk en leerzaam om uit mijn comfortzone te stappen.” Omdat hij tweetalig –Frans/Nederlands- is opgevoed, hoopt hij ook in een ander opzicht zijn grenzen te kunnen verleggen, door mee te spelen in Franstalige producties. Zijn heldere oogopslag en zelfbewuste voorkomen spreken daarbij in zijn voordeel.

Zover is het nog niet. Voor de opnames van De Confrontatie reisde hij wel al naar het hoge noorden van Nederland af. De jeugdfilm vertelt het verhaal van Joost die op zijn twaalfde hoort dat hij geadopteerd is. Samen met zijn beste vriend Niels gaat hij op zoek naar zijn biologische ouders en komt dan oog in oog te staan met zijn tweelingbroer Thijmen.

Volgens regisseur Brian op de Dijk was Steven geknipt voor de rol van Niels. “Hij is net zo brutaal. Een onbevreesde charmeur die grapjes maakt, graag achter de chickies aangaat en ermee wegkomt.”

Steven kan erom lachen. ‘Het belangrijkste is dat mijn directe omgeving weet wie ik echt ben. Als ik in de film een meisje kus, dan krijg ik geen ruzie met mijn vriendin, omdat ze beseft dat het gespeeld is en me steunt in alles wat ik doe.”

De Confrontatie. Zaterdag 21 november. Filmhuis Luxor. Locatie: bovenzaal café Dientje Gemert. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 5 euro.

Foto's:


0