14 november 2015

Theo Verhoeven & Harrie Gerrits

Een groep vrienden uit ’n (h)echt dorp, zagen elkaar regelmatig begin jaren 80 . Ze besloten een dweilorkest op te richten, en aldus geschiedde! Dat vertellen

We gingen als tieners steevast elk weekend op stap en startten dan in een van de cafè‘s in De Mortel. Met elkaar hebben we veel plezier beleefd, vertelt Harrie. Ook muziek was ’n onderdeel van deze gezelligheid, en voor ons viel één nummer altijd echt op: ‘Me And Bobby McGee’ van Janis Joplin. We noemden dat ons ‘strijdlied’ als we wat later op de avond met „d‘n brommert” naar de dancings in de omgeving op stap gingen.
Later toen we inmiddels beiden getrouwd waren en in het café vaak dezelfde mensen tegenkwamen ging het vaak over muziek en we namen ons voor om zelf muziek te gaan maken.
In het voorjaar van ?83 werd tijdens de oprichtingsvergadering op de Heikampseweg bij Theo thuis met “T‘n Blakke” gestart. De eerste jaren zijn er wat wisselingen geweest in de bezetting. De muzieksoort ging steeds meer van swing richting oude stijl jazz met de toepasselijke naam T‘n Blakke Jazzy Band. Op ons eerste lustrum op de dorpsweide was de bezetting:: Theo van Zutphen, Andrè van den Elzen, Gerard Verbeek, Frans Kalb, Jan van der Heijden, Jan en Harrie Gerrits en Theo Verhoeven. (foto). Tot 2015 is deze bezetting ongewijzigd gebleven. Begin dit jaar heeft Gerard besloten te stoppen.
Traditiegetrouw hadden we elk jaar op 1 januari een muzikale Nieuwjaarsmeeting in het café in De Mortel . Op 1 januari 2013 was dat de laatste keer maar met de band gaan we door en wekelijks repeteren we nog altijd in De Sprank.
Naast veel optredens tijdens allerlei gelegenheden is ’n koffieconcert in Asten op ’n zondagmiddag onvergetelijk: er was helemaal niemand op af gekomen! Dat waren we absoluut niet gewend en een van ons zei: ” Dor kumt gènne‘n hond”. De woorden waren nog niet koud of de hond van de eigenaar wandelde voor het podium door, hilariteit!!
Bij ’n andere gelegenheid in 2001 werden we gevraagd voor een zeer groot bedrijfsfeest in Genemuiden. De directeur was 40 jaar in dienst . Het was in een tijd dat we al zeer veel optredens hadden en we besloten een meervoudige gage te vragen zodat ze er niet op in zouden gaan. Harrie (die de optredens afspreekt) noemde de prijs en tot zijn en onze grote verbazing zeiden ze: ‘oh prima da’s dan afgesproken’! 17 Augustus 2002 zaten wij met de band op ’t IJsselmeer op een van de 7 grote zeilschepen die op Sail Amsterdam niet zouden misstaan. Om beurten kwamen de andere 6 schepen langs varen om muziek te luisteren. Het was de prachtigste dag van het jaar en voor ons een geweldige ervaring, die ook nog eens geld in het laatje bracht. Harrie werd aan het einde van de dag ontboden in de afreken-kajuit en we kregen nog een flinke fooi ook. Dat was dus een lekkere buffer voor ons toenmalig 20 jarig jubileum. Dat hebben we goed gevierd met natuurlijk o.a. ‘onze’ plaat van Janis Joplin!
Janis Joplin scoorde in 1971 met ‘Me And Bobby McGee‘ postuum een nummer1 in de VS. Joplin overleed in 1970. Heb jij ook zo’n mooie singlememorie? Mail naar: singlememories@ziggo.nl

Foto's:


0