Twee optredens op één avond in Nazarethkapel

GEMERT – Op zaterdag 14 november worden in de Nazarethkapel in Gemert twéé concerten gegeven.
Om 19.00 uur speelt COM CINCO, een kwintet wat nog maar één jaar geleden is ontstaan bij KunstLokaal.
De spelers zijn gemiddeld 12 jaar en spelen piano, accordeon, dwarsfluit en viool. De muziek die ze spelen is licht klassiek en filmmuziek van Yann Tiersen en Ludovico Einaudi. Tijdens dit optreden wordt hun 1ste CD gepresenteerd.
Om 20.30 uuur volgt het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO). Dit orkest is opgericht in 1998 en bestaat uit ongeveer 25 accordeonisten tussen 12 en 26 jaar. Uit Elsendorp speelt Sanne Uijterlinde mee en uit Gemert Aniek Rooijackers. Het orkest komt acht tot tien keer per jaar een weekend bij elkaar om te repeteren en optredens te verzorgen, steeds op een andere plaats in het land, afhankelijk van waar een optreden verzorgd wordt. Het NJAO timmert aan de weg door deelname aan het Internationale Muziek Festival voor de jeugd te Neerpelt in 2003, 2007, 2011 en 2015. Afgelopen mei behaalde het orkest een Eerste Prijs Cum Laude op het festival. Het orkest staat onder leiding van dirigent Jorind Josemans. Het repertoire is met popmuziek, tango‘s, licht klassiek en filmmuziek veelzijdig te noemen.
De toegang voor de twee concerten is gratis. Wel wordt gevraagd om een vrije gift. De Nazarethkapel ligt aan Binderseind 34a en bevindt zich op de eerste etage. Er is geen lift aanwezig.

Foto's:


0