Venhorst heeft meeste moeite met weer

VENHORST – Op voorhand was Helmondia-Venhorst een belangrijke wedstrijd voor beide teams. De verliezer komt in de onderste regionen terecht, en wie wil dat? Vanwege het slechte weer werd uitgeweken naar het kunstgrasveld, waar een stormachtige wind het voor spelers en bezoekers niet echt tot een aangenaam vertoeven maakte.

Venhorst begon desalniettemin goed en al in de 8e minuut maakte de goed weggestuurde Thijs van Sleeuwen bekwaam de 0-1. Enkele minuten later maakte Thijs ook de 0-2, maar dat doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Hierna werd Helmondia sterker, de Venhorstse keeper Luc Peters tikte nog een bal uit de kruising, maar in de 14e minuut viel toch de 1-1. Helmondia leek vooral combinerend beter met de weersomstandigheden om te kunnen gaan en in de 34e minuut kwam het toch vrij onverwacht nog op voorsprong, 2-1. Voor het rustsignaal lukte het Venhorst niet meer het tij te keren en zo gingen beide teams met een 2-1 stand naar de thee.

In de 2e helft werd het er allemaal niet beter op. De wind bleef stoorzender en ondanks de werklust van Venhorst kwam het toch tot weinig uitgespeelde kansen. Ook de ingebrachte wissels leverden niet het gehoopte resultaat op. In de 82e minuut kwam Helmondia op een 3-1 voorsprong en was de wedstrijd in principe gespeeld. Uit een van de weinige goede aanvallen van Venhorst belandde een fraai schot van Tom vd Boogaard nog op de kruising, maar hier bleef het bij. Al met al een verdiende overwinning voor Helmondia en voor Venhorst een stimulans om volgende week thuis tegen het Heeswijk van oud-trainer Marc van de Ven alles uit de kast te halen. Venhorst hoopt dan weer op flinke steun van de supporters. Na afloop wordt in de kantine met een bekende DJ in elk geval gevierd, waarbij iedereen welkom is.

Foto's:


r