Wesley Vermeulen flikt het weer

GEMERT – Wesley Vermeulen is voor de tweede keer op rij Nederlands jeugdkampioen Motor Trial geworden. Vorig jaar deed Vermeulen dit in de aspirantenklasse. Afgelopen weekend flikte hij het kunstje in de Juniorenklasse.

Het is een hele prestatie om direct na het overstappen naar een hogere klasse weer de titel Nederlands kampioen op je naam te mogen zetten. Bij Motor Trial is het de bedoeling om een van te voren uitgezette proef (nonstop) met zo min mogelijke strafpunten te rijden. Een voetje zetten levert een strafpunt op, vallen 5 en zo zijn er nog meer spelregels. Op een wedstrijd dag worden 8 verschillende nonstops 4 keer gereden.
Wesley heeft de basis van zijn succes al gelijk in de eerste wedstrijd gelegd, met een mooie overwinning. Dat hadden de concurrenten niet verwacht. Maar het seizoen was nog lang, in totaal 9 wedstrijden. Zijn directe concurrent en vriend Don van Schaik uit Alphen ging vervolgens met de drie daarop volgende wedstrijden aan de haal. Wesley behaalde in die wedstrijden wel steeds een tweede plaats. De eerste plaats levert 20 punten op, tweede 17 punten. De vijfde wedstrijd was weer voor Wesley met Don als tweede. Er werd dus behoorlijk stuivertje gewisseld. Met nog 3 wedstrijden te gaan stond Wesley 6 punten achter en was het duidelijk dat het tussen die twee zou gaan. De zevende wedstrijd in Breda kwam, na een zomervakantie en dus de rustperiode in het seizoen. Maar van een rustperiode was voor Wesley geen sprake. Hij heeft in de zomervakantie veel getraind in binnen- en buitenland. Deze zeer zware wedstrijd in Breda werd gelukkig gewonnen met Don als tweede. Het verschil was met twee wedstrijden te gaan nog maar 3 punten. In het weekend van 31 oktober en 1 november was dus de kampioenswedstrijd. Hier worden in één weekend twee wedstrijden gereden. De zaterdag werd nipt door Wesley gewonnen en zijn naaste concurrent en vriend Don werd derde wat Wesley een voorsprong opleverde van 2 punten. Niet genoeg om safe te zijn. De laatste wedstrijd op zondag moest gewonnen worden.
Het was een hele spannende dag want zowel Don als Wesley wilden allebei de titel Nederlands Kampioen op hun naam zetten. Het werd dan ook een ware strijd, die op de trialmotor werd uitgevochten. Om het nog spannender te maken stond Wesley na 3 ronden nog 1 strafpunt achter op Don. Met een enorme prestatie in de laatste ronde, en 6 strafpunten minder, heeft Wesley ook deze laatste wedstrijd gewonnen. Hiermee behaalde hij het kampioenschap. Gemert is weer een Nederlands Kampioen rijker.

Foto's:


0