Gemert B4 kampioen

GEMERT – Na een spannende eerste helft is het Gemert B4 gelukt om kampioen te worden in haar klasse. De voorlaatste wedstrijd moesten de spelers het opnemen tegen Ollandia B1. Volgens de ranglijst zou het niet de moeilijkste wedstrijd worden in hun competitie. Meestal loopt het dan anders als verwacht.

De eerste helft was spannend en de strijd was gelijkwaardig. Er werd voor elke meter gestreden door beide teams. Halverwege de eerste helft werd er met een prachtig diagonaal schot in de verre hoek vanaf links gescoord. Een flinke opkikker voor de Gemertse jongens en dit hadden ze nodig. Gaandeweg gingen ze beter spelen en er werd steeds beter gecombineerd. Gemert B4 werd sterker en sterker. Maar een tweede goal voor de rust bleef uit.
Na jarenlang met het overgrote deel van dit team in tweede, derde en vierde plaatsen gegrossierd te hebben moest het nu echt gebeuren. Wat er precies is gebeurd in de pauze weten de toeschouwers niet, maar de spanning was er totaal af en de voeten gingen spreken.
Spetterende aanvallen waar Louis van Gaal en Frank de Boer jaloers op zouden zijn. Zij zullen spijt hebben dat ze er niet waren, maar de ouders/verzorgers, broers en zussen en overige toeschouwers van B4 hebben genoten. Via links, rechts en het midden werd de tegenstander overlopen. Gemert B4 was niet meer te stoppen. De goals vlogen om de oren van de keeper van Ollandia, de een nog mooier dan de andere. Na het laatste fluitsignaal gaf de stand 8-0 aan.
Het fluitsignaal was gedaan en de voetballers en begeleiders konden hun feestje gaan vieren. Op het veld ging de confetti de lucht in, er werd champagne gedronken en de lampen gingen uit op het voetbalveld. De schemer had uiteindelijk geen weerslag op de feestvreugde.
Met een doelgemiddelde van ruim 6 goals per wedstrijd en 1,5 goals tegen is het kamioenschap een puike prestatie. Met super wedstrijden tegen Blauw Geel en een mindere wedstrijd zoals tegen Avanti. Uiteindelijk heeft Gemert B4 alles gewonnen met goede en minder goede wedstrijden, dat zijn de ware kampioenen. Er staat nog één wedstrijd voor de boeg en dan is de competitie ten einde. Bij winst of gelijkspel is het een ongeslagen kampioenschap en hebben de spelers hun uiteindelijk doel bereikt.

Foto's:


0