Gemert op internationaal Taekwon-Do toernooi

GEMERT – Op zondag 29 november hebben 19 deelnemers van de Gemertse Taekwon-Do school van der Putten Taekwon-Do Academy deelgenomen aan het jaarlijkse Taekyon toernooi in Oss/Berghem. Voor de meesten deelnemers uit Gemert en omstreken was het de eerste keer dat ze mee deden aan een toernooi.

Er waren dit jaar maar liefst 283 deelnemers in Oss, ook uit andere landen zoals België en Ierland. Het toernooi was goed georganiseerd en speelde zich op 4 velden af. Na het groeten naar de toeschouwers en de weging, begonnen de taekwon-do’kas aan de Tuls, een onderdeel waar 2 partijen strijden in een bepaalde oefenvorm afhankelijk van de bandkleur en de klasse waar ze in deelnemen. De poule waar ze ingedeeld waren is dus afhankelijk van leeftijd, geslacht, gewicht en bandkleur. Gewicht speelt uiteraard pas een rol bij het onderdeel sparren. Voor de meisjes, die begeleid werden door hun trainer Anke Peters (2de dan) was het een zenuwslopende gebeurtenis, ze deden allemaal hun best maar konden helaas geen prijzen in de wacht slepen, wat bij sommige soms zelfs wat tranen van teleurstelling teweeg bracht. Maar de stemming was goed en voor de kinderen was dit een goede ervaring. Jamie Peters, Indy vd Mortel, Elke Sanders, Britt Daniels, Marleen Peters en Shania v Wanroy vielen daarom net niet in de prijzen. Bij de jeugd jongens ging het helaas niet veel beter. Deveron vd Hoogen, Pepijn Bos, Vin Melis, Vince Bakker, Lars Keijzers, Luca vd Mortel, Anton Hoevenaars en Coen Daniels konden niet scoren tot een podiumplaats. In het onderdeel sparren wist Levai vd Broek in de categorie jeugd jongens A-klasse wel een 3de plaats te bereiken. daarna was het de beurt aan de junioren tot en met 17 jaar. Hier deden de Gemerste taekwon-do’kas het een stuk beter. Coen Couwenberg wist een 2de plaats in de wacht te slepen (junioren heren A-klasse) en Bo Hendriks, die zelfs 3 loeizware partijen achter elkaar moest knokken, haalde hier een mooi verdiende 3de plaats. De klapper van de dag was voor Lorenzo Esposito, hij behaalde een verdiende 1ste plaats in de klasse jeugd jongens B-klasse + 65 kg. De Gemertse school, die met Tonnie van Dijk, Mike Kremers en Zafiris Ioannidis tevens 3 scheidsrechters leverde en met 3 coaches het gehele team begeleide, was ondanks dat het voor de meeste de 1ste keer was toch tevreden met de resultaten. Dankzij de aanmoedigingen van de grote groep aanhangers, familie, vrienden en bekenden, keerde iedereen erg tevreden terug naar Gemert.

Foto's:


0