04 december 2015

Gemertse hockeyers sterk in laatste wedstrijd voor winterstop

GEMERT – Afgelopen zondag reisden de dames en heren 1 van hockeyclub Gemert af naar het zuiden des lands voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. De mannen hadden de lastige wedstrijd in Maastricht op het programma staan, terwijl het Gemertse damesteam het moest opnemen tegen HV Hockeer in Cadier en Keer.

Maastricht stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Gemertse hockeymannen op de derde plek. Bij voorbaat was dus al bekend dat het een pittige wedstrijd zou worden. Gemert begon de wedstrijd zeer sterk en creƫerde verschillende kansen. Het was echter Maastricht dat via een strafbal op voorsprong kwam. In de eerste helft kwamen na de 1-0 zowel aan Gemertse als aan Maastrichtse zijde enkele kansen, maar deze leidden niet tot doelpunten.
In de tweede helft was het aan de Gemertse mannen om het spel te maken. Ze begonnen dan ook sterk aan het begin van de tweede helft. Toch wist Maastricht er bij vlagen goed uit te komen. Gelukkig speelde Gemert verdedigend erg sterk. Zo speelde linksachter Ruud Swinkels een superwedstrijd en hield keeper Pieter van den Boomen er een paar ballen schitterend uit. Ondanks de wilskracht van Gemert was het Maastricht dat vanuit een strafcorner de 2-0 op het scorebord zette. Er werden bij de uitploeg wat tactische wijzigingen doorgevoerd, waardoor een alles-of-niets offensief ontstond. Gemert kreeg hierdoor wel enkele kansen, maar uit de counter wist Maastricht de 3-0 te scoren. Gemert kwam nog wel enigszins terug via een mooie goal van Paul Pennings, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd met een 3-1 verlies afgesloten voor de Gemertse mannen.
De Gemertse dames begonnen afgelopen zondag meteen vol energie aan de wedstrijd tegen Hockeer Dames 1. In de eerste tien minuten kregen de Gemertse vrouwen een strafcorner mee. Doordat de bal er door een speelster van Hockeer met de voet uitgehaald werd, kreeg Gemert een strafbal. Deze werd er door Kim Rooijackers mooi ingepusht via de binnenkant lat. Gemert speelde de bal steeds goed door op het middenveld. Hierdoor zette Elise Verhagen in de 16e minuut de tweede goal op het scorebord. De overige pogingen op doel wilden er niet in. Zo gingen de Gemertse dames de rust in met 0-2.
Direct na de rust was Hockeer scherper. Ze zetten veel druk en kwamen uit voor de bal. Hierdoor werd Gemert ook gedwongen om een tandje bij te zetten. Zo wist de Gemertse ploeg in de 15e minuut een strafcorner te krijgen. Wieneke de Groot tikte de bal in de goal, wat de score op 0-3 bracht. In de 20e minuut kreeg Gemert opnieuw een strafcorner. Door een mooie bal richting de tip scoorde Wieneke hoog in het net; 0-4. Door een flinke overtreding bij Hockeer kreeg Gemert in de 31e minuut een strafbal toegewezen. Deze werd genomen door Kim en ze zette hiermee de 0-5 op het scorebord. Door ook in de laatste minuten slim over te blijven tikken kon Stephanie van Kempen in de laatste minuut nog een mooie goal maken. Een eindstand van 0-6 kon worden genoteerd. Na deze mooie overwinning in Zuid-Limburg gaan de Gemertse vrouwen op een vierde plaats de winterstop in.

Foto's:


0