Gemertse inbreng groot bij KerstROLLERshow

GEMERT/BEEK EN DONK – Rollerclub De Oude Molen viert dit jaar een feestje met haar 25ste KerstROLLERshow. Op zaterdag 12 en zondag 13 december wil de vereniging het publiek vermaken met een wervelende show. Met Gemertse rolschaatsers, attributen, een dansteam, vrijwilligers en mooie herinneringen kent de show een flink Gemerts gehalte.

De eerste KerstROLLERshow werd 25 jaar geleden in Gemert gereden. De Oude Molen had een mooie locatie gevonden in sporthal Molenbroek. Er zijn vele mooie herinneringen aan de gezellige tijd in Gemert. Na jaren veranderde iets in de vloer waardoor de club een andere plek moest zoeken. Sindsdien wordt de show in de Beek en Donkse sporthal D’n Ekker gepresenteerd. Maar gelukkig blijven de mensen uit Gemert de club vinden, om te rolschaatsen, de show te bezoeken en voor de gezellige rollerdisco: de SkateSwing.
Dit jaar viert de Oude Molen het 25-jarig jubileum met een show die geheel in het teken van tijd staat. In het decor worden tandwielen gebruikt die leerlingen van het Commanderij College gemaakt hebben voor het jubileum van Koskoier, waardoor dit fraaie werk vaker dan één keer gebruikt kan worden. In Gemert is nog meer moois gemaakt, onder andere klokken.

Gemertse rolschaatsers

Elf dames uit Gemert rijden in het peloton. Zoals de ervaren Marloes Kluijtmans, Imke Vries, Nicol vd Broek, Lisanne Kanters en Michelle de Koning. Deze routiniers laten het publiek genieten met flitsende acts waarmee ze ook gaan strijden bij de Nederlandse Kampioenschappen. De kracht, souplesse en energie waarmee deze dames rolschaatsen tonen hun ervaring, nationaal en internationaal. In de kweekvijver voor aanstormend talent rijden Luna Hurkmans en Lana Vogels. Ook voor hen wacht de première van een NK-act. De jongste leden leren bij de mini’s de kunst van het rolschaatsen. Voor Pim van Berlo, Manouk vd Biggelaar, Janne Kantelberg en Cloë de Ridder is het rijden in een grote show een enorme beleving. Met de groep mini’s rijden ze twee schitterende nummers vol vrolijkheid, charme en ontroering. Tevens draaien ze mee in het slotspektakel, waar de club als vanouds uitpakt met mega-kostuums en verlichting.

Dansers van Manders

De Rollerclub wil haar gasten bij de KerstROLLERshow graag goed vermaken en ze een heerlijke middag of avond bezorgen. Hoewel het eigen programma al zeer compleet is, kon er volgens de organisatie nog wel wat bij. Zoals live-zang in de pauze, en een andere tak van dans: hiphop en ballet. Het kampioensteam van Manders Dance Factory, de NoLimits crew, wil graag laten zien hoe ze al meerdere danswedstrijden gewonnen hebben. Merel Donkers, Luna Kuijten, Noa Otten, Vera vd Heuvel, Amber Spierings, Gigi Rutten en Demi Bosch brengen een hiphop dans waarmee ze al meerdere kampioenstitels veroverd hebben. Een andere kampioen van deze dansschool, Fenne Manders, danst een moderne dans.
Rolschaatstheater D’n Ekker bevindt zich aan de Muzenlaan in Beek en Donk. Er zijn voorstellingen op zaterdag 12 december om 19.00 uur en op zondag 13 december om 11.00 en 16.00 uur. Kaartjes zijn te koop via www.rcdeoudemolen.nl.

Foto's:


0