Handel herfstkampioen

HANDEL – Dat Handel de eerste helft van de competitie zou afsluiten op de bovenste tree was op voorhand van deze laatste wedstrijd voor de winterstop al een feit. Door de opgebouwde voorsprong was het voor de concurrentie onmogelijk om de blauw-witten te achterhalen. Het laag geklasseerde Leunen liet zich echter niet zonder slag of stoot naar de slachtbank leiden.

Handel had het zich gemakkelijk kunnen maken door een van de kansjes in de beginfase te verzilveren. Rob Manders zag helaas een inkomende medespeler over het hoofd en ging voor eigen succes. Zijn inzet belandde in het zijnet. Jeff Rijksen had het vizier niet op scherp, nadat Rob Manders hem met de borst vrij speelde. Een mooie aanval over vele schijven werd uiteindelijk door Jan van Grinsven over gekopt. Leunen beet fel van zich af en kreeg een drietal corners te nemen. Het eerste echte Limburgse gevaar ontstond in de 36ste minuut toen een knappe lange pass de ingevallen Leandro Loenen bereikte, die bijna keeper Tijmen Brouwer verschalkte. Twee minuten later was het aanvoerder Thomas Litjens die dwars door het centrum opstoomde en Brouwer tot ingrijpen dwong. Toch was het Handel dat vlak voor de thee op voorsprong kwam. Een foute Limburgse bal viel voor de voeten van Jordi Peters, die in één tijd de scherp staande Jeff Rijksen bediende. Rijksen verschalkte de uitkomende keeper in de verre hoek: 1-0.

De tweede helft was amper 10 minuten oud, toen Roel Theunis met een onbesuisde overtreding Giel Bos te grazen nam. Het kostte Theunis zijn tweede gele kaart, dus mocht hij met rood vertrekken. Maar de Limburgers lieten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Met formidabele inzet slaagden zij erin het gemis te compenseren. Aan Handelse kant werd Jan van Grinsven ingeruild voor Mark de Waard. Even later werd ook Koen Fonken binnen de lijnen gebracht voor Jordi Peters. De koploper verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Kansen waren er voor Jordy Beekmans, Koen Fonken, Jeff Rijksen en voor de voor Rob Manders ingevallen Pim Bus. Door felle tegenstoten, met name via de snelle Stefan Jacobs, bleef Leunen hoop houden op een puntje. Tot de 90ste minuut. Na een fraaie actie schoof Mark de Waard de bal in de voeten van Koen Fonken. Vanaf een meter of vijftien knalde Fonken de bevrijdende 2-0 binnen.
Door deze overwinning mogen de Handelse spelers als koploper op kerstreces. Voorwaar en prestatie om trots op te zijn.

Trainer tekent bij

Het bestuur van VV Handel en trainer Henry van Wanrooy zijn overeengekomen het contract met een jaar te verlengen. Beide partijen zijn enthousiast over de samenwerking. Trainingen van de selectie en coaching van het eerste elftal lopen naar tevredenheid. Bovendien wordt de open communicatie als prettig ervaren. Het bestuur heeft er alle vertrouwen dat de overeenkomst ook volgend seizoen een prettig vervolg zal krijgen.

Uitslagen

Zaterdag 12 december: Nijnsel B1 – Handel B1 2-2 (Nijnsel wint na strafschoppen); NWC C2 – Handel C1G 7-0; ONDO D1 – Handel D2 11-0; Handel F1 – Excellent F1 3-2; Handel F2 – Ollandia F2G 1-0. Zondag 13 december: Handel 1 – Leunen 1 2-0; Boekel Sport VR2 – Handel Vrouwen 1 1-4

Programma

Zaterdag 19 december: 10.15 Blauw Geel’38 F15M – Handel F2, vertrek 9.30; 17.00 Handel Veteranen – Zaalvoetbal. Zondag 20 december: 10.30 Handel 4 – Vianen Vooruit 5; 10.00 Handel 5 – Erp 7 J.v.G.

Foto's:


S