08 december 2015

Succesvolle ATB Classic TWC Gemert

GEMERT – Weken aan voorbereiding bij TWC Gemert zijn er aan vooraf gegaan. De goeie route zoeken voor de jaarlijkse ATB JUMBO Classic en zorgen dat alle voorrijders hun eigen stukje route in orde hebben. Daarna alle pijlen uitzetten om te zorgen dat de mountainbikers de goede kant op gaan. Maar het is de organisatie toch weer gelukt om een aantrekkelijke route te maken van 35 en 55 kilometer in de bossen in de omgeving van Gemert-Bakel. De startlocatie Natuurpoort Nederheide in Milheeze is bij uitstek de locatie om te starten. Zeer gastvrij en uniek midden in de bossen. Halverwege de afstanden is er bij de hondenvereniging PHV in de Mortel een pauzeplaats waar de deelnemers worden getrakteerd op peperkoek, banaan, een reepje en wat drinken. De deelnemers zijn daar al vol lof over het parcours wat een compliment is voor de uitzetters en een goede promotie voor volgend jaar. Ruim 600 mountainbikers hebben mee gedaan en er zijn nog een kleine honderd die illegaal mee hebben gefietst. Zij maken gebruik van de route zonder in te schrijven. Niet wetende dat een organisatie erg veel werk heeft aan zo’n tocht. De fietsers zetten na de pauze hun tocht over de slingerpaadjes door het bos in De Mortel en de Stippelberg voort met hier en daar een venijnig klimmetje door het losse zand. Aan het einde van de tocht is iedereen voldaan, zowel de deelnemers als de organisatie.

Foto's:


0