08 december 2015

ZV Hydra zet zwemmend Gemert op de kaart

GEMERT – Het Eindhovense Pieter van den Hoogenband zwemstadion stond in het teken van de Zuid Nederlandse Sprint Kampioenschappen. In het weekend van 28 en 29 november deden in totaal 60 verenigingen uit Brabant, Zeeland en Limburg mee. Uiteraard was ook ZV Hydra aanwezig met een ploeg van maar liefst 20 zwemmers.

Debutante Pleun de Rooi was de eerste Hydra zwemster die aan de start verscheen op de 50m vlinderslag. Zij verbeterde haar PR met 3.5 seconde. Dit wekte verwachtingen voor de hele wedstrijd. Silke van de Weijer zwom een PR maar liet op het laatst een steekje vallen en moest genoegen nemen met de 4e plaats.
Op de 50m rugslag zwom de jongste Hydra-deelnemer Bjarn Martens gedisciplineerd naar een 4e plaats en een nieuw persoonlijk record. Zijn broer Rens bleef niet achter en haalde maar liefst 1.5 seconde van zijn PR af. Direct hierna kwam Silke van de Weijer weer aan de start voor de 50m vrije slag. Met lange slagen en grote ‘klappen’ eindigde ze in een tijd die bijna 2 seconde sneller was dan ooit tevoren. Wederom bleek dit die vervelende plaats net naast het podium op te leveren.
Het volgende onderdeel voor Bjarn Martens, Rens Martens en Cas de Groot was de 100m wisselslag. Hier kwam een smetje in de reeks successen: door een foutje moest Rens het zonder tijd stellen. Cas en Bjarn zwemmen wel (weer) hun eigen tijd uit de boeken. Voor Silke van de Weijer stond nog de 50m schoolslag op het programma, helaas behaalde zij net geen PR.
In de loop van de middag waren de estafettezwemmers ook op het zwembad gearriveerd en na het inzwemmen gingen ploeg 1 (Jeroen van den Corput, Niels de Jong, Mathieu van der Ven en Niek Kouwenberg) en ploeg 2 (Roger de Veth, Rens Martens, Cas de Groot en Brian van Gennip) naar de start voor de 4x50m vrije slag. De dames Sharon Snijders, Lisa de Groot, Silke van de Weijer en Pleun de Rooi zwommen de 4x50m wisselslag. Alle drie de teams verbeterden hun inschrijftijden.
Zondags bleek de brug in het bad niet op de juiste plaats te liggen. Gelukkig werd dit gecorrigeerd en bleef een debacle zoals in 2014 uit. Met vijf zwemmers op de 50m vlinderslag liet Hydra meteen een visitekaartje achter. Bjarn Martens, Brian van Gennip, Cas de Groot, Rens Martens en Niek Kouwenberg verpulverden allemaal hun PR met minimaal 1 seconde.
Op de 50m rugslag dames werd Hydra vertegenwoordigd door Sharon Snijders, Pleun de Rooi en Silke van de Weijer. Sharon had zaterdag op de estafette al een PR gezwommen, maar scherpte dit zondag nogmaals aan. Op het snelste nummer voor de heren, de 50m vrije slag, stonden Bjarn Martens, Rens Martens en Cas de Groot weer aan de start. Allen zwommen een PR en Rens wisten de magische 30-seconde grens te doorbreken. Ook Silke van de Weijer op de 100m wisselslag en Rens Martens op de 50m schoolslag verbeterden hun tijden.
De vraag was nu alleen wat de estafette ploeg nog zou kunnen betekenen. De start van de senioren ploeg van de 4x50m wisselslag (Erwin van Lieshout, Wouter Wessels, Niek Kouwenberg en Mathieu van der Ven) leek een beetje vals, maar een diskwalificatie bleef uit.
De jongensploeg (Niels Saes, Rens Martens, Cas de Groot en Sander van Dijck) had kans op de 3e plaats. Dit wilden ze natuurlijk zwaar bevechten en Niels opende met een vette PR waarmee de toon was gezet. Na aanvankelijk een hevige strijd trok Hydra goed door en kon ‘met overmacht’ een 2e plaats behalen. Dolblij was de ploeg met zilver. Er was dit kampioenschap (helaas) nog geen medaille in de wacht gesleept, maar nu stond een heel trotse en blije Hydra-ploeg op het podium.
Met een 5e plaats in het PR klassement mag Hydra zich verheugen op een kwalitatief goede wedstrijdgroep. Uiteraard gaat Hydra door om de doelstelling (promotie in 2016) te bereiken. Zoals vorig weekend bleek zal het aan de zwemmers niet liggen.

Foto's:


0