‘Gave’ Gemertse timelapse voor EU-voorzitter Nederland

GEMERT – VandePunt Filmproducties uit Gemert heeft in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken een Timelapse gemaakt van de bouw van het Europagebouw in Amsterdam.

Time-lapse-fotografie is een filmtechniek waarbij er minder beelden per tijdseenheid opgenomen worden dan de framerate bij het afspelen. Dit levert een versnelde film op, waardoor effecten zichtbaar gemaakt kunnen worden die normaal te traag zouden verlopen om waar te nemen. In dat opzicht is het het tegenovergestelde van filmen met een hogesnelheidscamera (Wikipedia).

Ministers

Voor het voorzitterschap van de Europese Unie is er op het Marineterrein in Amsterdam een immens congrescentrum van 8.000 vier gebouwd. Het komende halfjaar zal deze tijdelijke accommodatie onderdak bieden aan ministers, leden van de Europese Commissie en ambtenaren die in Nederland bijeenkomen. Het complex is energiezuinig en wordt na het voorzitterschap gedemonteerd en hergebruikt.

Bouw

In opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken mocht VandePunt Filmproducties uit Gemert deze bouw in beeld brengen doormiddel van een Timelapse. Met constant 3 en op sommige dagen zelfs 6 camera’s werd de gehele bouw, die enkele maanden in beslag nam vastgelegd. Na een speurwerk door ruim 400 gigabite aan foto’s en film is de timelapse gemonteerd tot een korte film en is de complete bouw te zien in bijna 2 minuten.

Trots

Eigenaren Carl van de Wetering en Puck Mickers van VandePunt zijn zeer tevreden: “Het is prachtig om te zien dat de mensen bij het ministerie en ook de bouwers van Neptunus Structures erg enthousiast en tevreden zijn met het eindresultaat. Het is een paar maanden lang goed communiceren en plannen met diverse partijen om alles goed en op tijd in beeld te krijgen. Het team van VandePunt kan inmiddels alle ruimtes van het gebouw wel dromen en we hebben alle daken van het Marineterrein beklommen om de mooiste shots te schieten. We zijn dan zelf ook enorm trots op deze gave timelapse film.”

De link van de film: https://vimeo.com/153513511

 

Foto's:


T