Gemertse hiphop-danseressen scoren titels op Dutch Open

SITTARD – Isa Bevers behaalde afgelopen weekend de eerste plek op Dutch Open HipHop.  Ook de leden van het Gemertse formatieteam MDF Crew gooiden hoge ogen op het internationale danstoernooi in Sittard. No Limits Crew werd kampioen bij bij de Junior Groups.

In september 2015 heeft Manders Dance Factory een formatieteam opgericht. Het formatieteam MDF Crew bestaande uit 17 dansers, heeft hard getraind en doet het goed op de landelijke wedstrijden en heeft al twee keer  de kampioenstitel in de wacht gesleept. Afgelopen zaterdag behaalde zaterdag het formatieteam een fantastische tweede plek. Duitsland werd eerste. Hiermee is de MDF Crew het beste Nederlandse Formatieteam en heeft een team een zeer grote kans om zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen HipHop 2016.

Small Groups

De meiden van Girls United Crew behaalden in de categorie Adults behaalden m een super derde plaats, Het Kids Team Keep Calm Crew is ook op een fantastische derde plaats geëindigd, de Make Dance Crew behaalde een mooie vijfde plek.

Het team No Limits Crew dat danst in de hoogste klasse (internationaal) bij de Junioren, hield het niet droog tijdens de zenuwslopende prijsuitreiking. Elkaar stevig vasthoudend wachtte ze in spanning de uitslag af.. en ja hoor de meiden en hun trainster Samantha Tena Hernandez mochten de Kampioenstitel Dutch Open 2016 Groups Junior Star in ontvangst nemen, hiermee is deze groep vrijwel zeker van een plaats op het Europees Kampioenschap HipHop in Juni 2016.

Duo

Ook bij de Duo’s zijn er prachtige prijzen in de wacht gesleept. Nina Leenders en Julia van Lankveld eindigden in hun categorie van de 53 deelnemers op een mooie 11e plek, Isa Bevers en Laura van der Zanden en het Duo Fiene Donkers en Dafne Clignet namen het op tegen 20 deelnemers. Laura en Isa wisten zich op een mooie 6e plaats te zetten. Fiene en Dafne werden 11e. Luna Kuijten en Merel Donkers namen het dit weekend weer op tegen de wereldkampioen HipHop Duo van afgelopen jaar. Het plezier spatte eraf en ze plaatse zich op een geweldige 3e plaats.

Solo

Bij de solo’s gebeurde veel, Isa Bevers en Guusje Wessels hielden elkaar stevig vast tijdens de prijsuitreiking, Isa werd Kampioen, en Guusje een geweldige tweede plaats, superblij en megatrots namen zij hun prijs in ontvangst. Dafne Clignet danste de sterren van de hemel tijdens haar finale, de tranen stroomde over haar wangen van geluk, ze mocht dan ook de 5e prijs in ontvangst nemen. Ook Laura van der Zanden wist te plaatsen voor de finale, Laura mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Guusje Dafne en Isa Formatie

Foto's:


FGN