Michelle de Koning derde NK Showrijden

GEMERT – De Gemertse rolschaatster Michelle de Koning is derde geworden op het NK show- en formatierijden. Dat topevent vond zaterdag 30 januari voor de derde keer het NK show- en formatierijden plaats in de Topsportcentrum in Almere. Vol goede moed trokken 38 rijdster en hun begeleiders van RC de Oude Molen ten strijde tegen 7 andere clubs.

Tijdens dit NK is Michelle de Koning derde geworden met het Jeugdteam. In deze categorie deden twee teams van de RC Oude Molen uit Beek en Donk mee. Michelle rolschaatst in Jeugdteam 1, hier schaatsen rijdsters in de leeftijd van 12-16 jaar. Als derde groep in deze categorie mocht het Jeugdteam 1 aantreden. Zij hadden een technisch sterk en up-tempo nummer over The World of Steampunk. In pakken en gezichten deels versierd met radertjes voerden de dames hun dans super strak uit. Dit werd beloond met de 3e plaats.
Michelle reed samen met Nicole van den Broek, Lisanne Kanters, Marloes Kluijtmans en Imke Vries ook de Grote Groep. Met Glare in the Jewellery Box werd de strijd tussen twee prima ballerina’s uitgebeeld. Het nummer had uitstraling, gratie, kracht en snelheid en hiermee behaalden ze een 4e plaats.
In de Kleine Groep reden Nicole, Marloes en Imke met prachtig geschminkte Mexicaans doodsmaskers. Zij reden een emotioneel Dia de los Muertos en eindigden op een vierde plaats. Imke en Nicole reden beide ook nog een kwartet, Imke reed met Kwartet 1, Precious Metal en behaalde hiermee een vierde plaats. Nicole reed met kwartet 2, Emotions of Love en behaalde een achtste plaats. Luna Hurkmans, en Lana Vogels reden mee met jeugdteam 2 en lieten als Construction Workers zien hoe stoer de bouwvakkers op hun werkplek zijn. Pech voor Cloae de Ridder, ze had het hele jaar getraind maar wegens een val kon ze niet deelnemen aan dit NK.

Foto's:


0