Vlijmscherpe counter velt Gemert

GEMERT – Gemert heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Dongen met 1-2 verloren. Het was een hard gelag voor de Gemertenaren, die een opkikker zo hard nodig hebben.

Het was de vierde achtereenvolgende competitienederlaag en dergelijke reeksen zijn de zwartwitten niet gewend. Gemert kan op dit moment niet naar boven kijken, maar is het vooral zaak om niet verder af te glijden richting de gevarenzone.
“Ik kijk op zondagmiddag eerder naar de uitslagen van de ploegen die onder ons staan dan naar de uitslagen van de ploegen boven ons”, beaamde trainer Bert Ruijsch. “We zitten in een moeilijke fase. Het Feyenoord van de hoofdklasse B, kun je zeggen. Het is nu keihard werken, maar deze groep heeft voldoende kwaliteit om er weer bovenop te komen.”
Het moet gezegd: het zit de ploeg op dit moment niet mee. De vorm is er niet, het vertrouwen niet aen het geluk niet. Tegen Dongen kwam de thuisploeg in de dertiende minuut op achterstand. Weinig doortastend optreden in de defensie gaf Jorik Mijnhijmer de kans bij de tweede paal: 0-2. Die treffer was verdiend. Dongen was in die fase duidelijk de betere partij. De equipe van Ron Timmers kreeg ook meerdere kansen. Zo kwam Gemert al goed weg toen de inschuivende Glenn Kools in de vierde minuut de bal niet de goede richting kon meegeven.

Dongen liet na om het verschil al te maken en gaandeweg de eerste helft kreeg Gemert steeds meer kleur op de wangen. De Dongense doelman moest zich tot het uiterste strekken om een kopbal van Jasper Lalisang onschadelijk te maken en Thijs van Pol kopte naast uit een corner.
Dat gaf de Gemertse aanhang hoop voor het tweede bedrijf en na rust werd Gemert inderdaad steeds dreigender. Dat resulteerde tien minuten na de hervatting in de gelijkmaker. Een goede actie van Thijs van Pol ging vooraf aan een schot van aanvoerder Mark van Dijk, die de keeper van Dongen het nakijken gaf: 1-1.
Zonder echt goed te voetballen bleef Gemert daarna de wedstrijd redelijk controleren. Dongen beschikt over een prima ploeg en staat niet voor niets bovenaan, maar Gemert mocht in die fase hopen op een puntje of misschien wel meer. Daarom was de klap zo groot toen een vlijmscherpe counter toch de 1-2 op het scorebord toverde. Balverlies bij een aanval van Gemert op de linkerflank gaf Dongen de gelegenheid om uit te breken. Via drie aa vier passes lag de bal voor de voeten van Nassim Assrih, die simpel binnentikte.
Gemert stroopte met nog twintig minuten op de klok de mouwen op om een nieuwe nederlaag te voorkomen. Er waren enkele schietkansen ā€“ onder meer van Bart van Berlo ā€“ en een kopballetje van Yoeri van Brussel, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

GEMERT: Van Ommeren; Leijten, Brugmans, Mark van Dijk, Van Berlo; Erik van Dijk, Vissers, Lalisang; Habraken (75. Kemper), Van Pol, Buijssen (65. Van Brussel).

Foto's:


0