Gèr Gespeuld maakt verwachtingen waar

BOERDONK – Binnen drie weken waren alle zes voorstellingen voor Blauw bloed, Sigaren en Zeebenen uitverkocht. De leden van Gèr Gespeuld proberen elk jaar opnieuw de gasten op een aangename wijze te vermaken, vanaf het moment dat ze gemeenschapshuis Den Hazenpot binnengaan tot het moment dat ze die weer verlaten. Dat is ze ook dit jaar uitstekend gelukt.

Uiteraard vormt de toneeluitvoering de hoofdschotel van de avond. Maar het warme welkom -dit jaar door de gastvrouw van de rederij en de 2 scheepsjongens die nog druk aan het dekschrobben waren-, de toepasselijke muziekkeuze, het programmaboekje met de kwis en een korte terugblijk op het afgelopen jaar en de gezelligheid van de theaterzaal zijn ingrediënten die bijdragen aan een geweldig avondje uit. Het decor was dit jaar een prachtig schip met de kapitein en stuurman hoog boven in de kajuit of tussen de gasten op het benedendek. Het applaus hiervoor wordt door de decorbouwers in grote dank aanvaard.

Blauw bloed, sigaren en zeebenen is een klucht van Carel Slotboom waarin vooral de typetjes het moesten gaan doen. En dat lukte. Als Sjef Bruinsma zich liet fotograferen dan gierde de zaal het uit van het lachen. Truus speelde geweldig. Ze liet het denken over aan een paard want die heeft een groter hoofd. Toen ze van de kapitein, de stuurman en José het advies kreeg wat meer van zich af te bijten lukte dat haar bijna. Haar zoon Boris had het ondertussen druk met het versieren van de aanwezige jonge dames Susanne en Yvonne, maar het bleef bij proberen terwijl Jonkvrouwe Nina nog niet in de gaten had dat Boris haar wilde versieren. Zijn vader had overigens wel succes. De zaal genoot van de versierpogingen. Gravin de Bourbon had ze steeds slechter op een rijtje maar had daar zelf weinig last van en het publiek hield van haar. Ook van de baron die als chagrijnig type niet één moment uit zijn rol viel. Medelijden had men met zijn begeleidster die telkens werd afgesnauwd. Het lesbische stelletje Marjan en José doorstonden de relatietest al viel Marjan wel voor de charmes van Sjef en had José een kort lontje. Sjef had ondertussen ruzie met de meeste vrouwen en toen uiteindelijk iedereen aan wal ging in Engeland had de kapitein het wel gehad met deze ruziënde gasten en gaf de stuurman opdracht het ruime sop te kiezen. Hiermee was de cruise ten einde. De bezoekers gingen weer huiswaarts of bleven gezellig nabuurten tijdens de after party. Iedereen was vol lof over het vertoonde spel. “Komend jaar zijn we er beslist weer, wat hebben we toch een mooie avond gehad”, was een veelgehoorde reactie. Maar ook de leden van Gèr Gespeuld hebben weer geweldig genoten.

Foto's:


0