Glasexpo open dag Perekker

BOEKEL – Thea de Jong uit Aarle-Rixtel exposeert tijdens de maandelijkse Opendag in de Perekker in Boekel. Op zondag 20 maart is van 11.00 tot 16.00 uur haar werk in tiffany en glas-in-lood te zien

“De natuur werkt voor mij inspirerend”, vertelt Thea de Jong. “De natuurlijke vormen en prachtige kleuren werk ik uit in bloemenlampjes van glas. Tiffany glas wordt in een eindeloze kleurenvariatie gemaakt. Verder werk ik graag met glas-in-lood, verschillende ontwerpen van mijn raamhangers weerkaatsen het zonlicht in alle kleuren. Het restaureren van antieke oude glas-in-loodramen is daarnaast nog ook een specifieke deskundigheid van mij, waarbij ik het oude lood in ere herstel. Ik draag mijn kennis graag over aan anderen en geef regelmatig cursussen waarbij je de technieken van Tiffany of glas-in-lood onder de knie krijgt. Tijdens mijn expositie geeft ik ook graag uitleg geven over deze technieken”.
De toegang tot de Perekker, Mezenlaan 22 te Boekel, is gratis.

Foto's:


0