Jeugdmuziekdag Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – In augustus 2015 besloten de muziekverenigingen die aangesloten zijn bij het Muzikaal overleg Gemert-Bakel (MOG-B) een nieuwe editie van de jeugdmuziekdag te organiseren. Maar dit keer in een nieuw jasje. Misschien is deze dag de opmaat naar de oprichting van een groot jeugd/leerlingen orkest binnen Gemert-Bakel. Op 6 maart aanstaande staat in de Bron in Handel de eerste uitvoering gepland.

Alle muziekverenigingen in Gemert-Bakel zien de aanwas van jonge leden wat teruglopen. Vanuit het MOG-B wordt bekeken of het mogelijk is om een gezamenlijk jeugd/leerlingen orkest op te zetten. Er zijn binnen de gemeente namelijk 60 leerlingen actief op blaasinstrumenten die niet allemaal deelnemen aan een orkest. Doel is met dit orkest, waar nu 30 muzikanten aan deelnemen, al tijdens de opleiding de ervaring van samenspel te ervaren en enthousiast te raken voor het spelen in een orkest. Op dit moment is al een leerlingen orkest actief in de kerkdorpen De Mortel en Elsendorp onder de naam 4-Fun. Dat kan als voorbeeld worden genomen en het kan ook opgaan in het grotere orkest.

Onder leiding van Ralf Brummans, dirigent van het jeugdorkest Horst America, zijn intussen de voorbereidingen voor het eerste concert begonnen. Er zijn intussen al diverse repetities geweest. Ralf is enthousiast. Het orkest brengt aanstaande zondag nummers van de Efteling, zoals het carnaval-festival, maar ook modernere nummers van bijvoorbeeld One Direction. Behalve het orkest met blazers zal ook een slagwerkgroep onder leiding van Ton Verberne optreden.
Het concert vind aanstaande zondag 6 maart van 14.00 tot 15.00 uur plaats in de Bron in Handel. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Foto's:


0