Lezing over vitamine B12

GEMERT – Bo Baden komt voor Damessociëteit Gemert een lezing verzorgen over vitamine B12. Het tekort aan deze vitamine is oorzaak van veel chronische gezondheidsklachten. De lezing vindt plaats op dinsdag 15 maart en wordt gehouden bij Dientje.

Bo Baden schrijft het volgende over vitamine B12: “Vitamine B12 is voor het lichaam en de psyche van mensen de belangrijkste vitamine die er bestaat. Vitamine B12 is ‘De Koning van alle Vitamines’. Ons lichaam kan niet zonder vitamine B12. Maar nu blijkt – het rare is dat dat nauwelijks bekend is!- dat vitamine B12, dat in onder andere vlees en vis, melk en eieren zit, bij onvoorstelbaar veel mensen, van jong tot oud, helemaal niet goed wordt opgenomen in het lichaam. En als je zo’n vitamine B12-tekort hebt (ziekte van Addison-Biermer), kun je behoorlijk ziek en allergisch en moe, vreselijk moe, vergeetachtig of depressief worden. En loop je voor je gevoel steeds meer op je tandvlees en doe je steeds meer alleen op wilskracht. Terwijl je bijvoorbeeld denkt dat je last van ‘ouderdomsverschijnselen’ hebt. Dat het aan spanningen binnen je relatie ligt, of aan de stress op je werk ligt dat je je maar zo matig blijft voelen. Of: je weet gewoon niet waardoor, maar je voelt je steeds minder lekker in je vel zitten. En dat al jarenlang. Je leert er wel mee te leven (te overleven). Maar ondertussen begint de gezondheid je tussen de vingers door weg te glippen en je weet maar niet hoe dat komt…”
De lezing bij Dientje, Kerkstraat 7-9 in Gemert. begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.
Introducées zijn van harte welkom tegen betaling van € 5,-.

Foto's:


0