Met Pasen naar het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Het seizoen gaat weer van start bij het Leukste uitje van Brabant. Tijdens de eerste themazondag, op 27 maart, staat Pasen centraal. Op eerste en tweede Paasdag zijn er echte kuikentjes te bewonderen en op tweede Paasdag kan er met het ponykarretje worden gereden.

Het Boerenbondsmuseum is vanaf komend weekend ook weer een varken met biggetjes rijker. Ook deze biggetjes zijn vanaf eerste Paasdag te bewonderen. Alle activiteiten zijn gratis. Het museum is op beide dagen geopend vanaf 13.00 uur.

Jaartentoonstelling 2016 In 2016 toont het Boerenbondsmuseum een greep uit de unieke, recent verworven collectie van ’t Museumke uit Handel. Het betreft een selectie Brabantse poffers, mutsen en kleding. Getoond worden items die gedragen werden bij doop, heilige communie, huwelijk en rouw. Tevens wordt een indruk gegeven van diverse oude handwerktechnieken. Daarnaast is ook de tentoonstelling ‘Aap, noot, Mies, het Schooltje van Toen’ nog altijd te bezichtigen. Bezoekers kunnen zelf plaatsnemen in de schoolbankjes.
De entree is voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar gratis. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen € 2,00 euro. Vanaf 13 jaar geldt een toegangsprijs van € 5,00. De Museumkaart is niet geldig. Wel zijn er jaarkaarten voor het Boerenbondsmuseum verkrijgbaar, met deze jaarkaarten hebben bezoekers een jaar lang onbeperkt toegang tot het museum. Deze jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Boerenbondsmuseum. Informatie over het Boerenbondsmuseum en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl.

Foto's:


0