Paasconcert Aalander Muzikanten Bakel

BAKEL – Traditiegetrouw openen de Bakelse Aalander Muzikanten de lente en hun nieuwe muzikale seizoen met een klein Paasconcert. Dat concert vindt plaats op zondag 27 maart van 13:00 tot 15:00 uur bij Café-restaurant De Zwaan aan de Dorpstraat 22 te Bakel. De toegang is gratis.

De Aalander Muzikanten, sinds kort weer onder muzikale leiding van Gerard Beijers, is oorspronkelijk, iets voor 1960, begonnen als Hofkapel van De Pierewaaiers. Later wilden de muzikanten ook graag buiten het carnavalsseizoen muziek maken. Ze begonnen daarom de typisch Duitse blaaskapellen-muziek te spelen. Door de jaren heen zijn diverse andere varianten blaasmuziek toegevoegd aan het reportoire. Het Paasconcert kent zodoende een gevarieerd programma van Oostenrijkse, Tsjechische, Schlager en Swing blaasmuziek onder het motto: “laat de lente maar beginnen!”.

Foto's:


0