Roefeldag 2016 komt er aan

GEMERT-BAKEL – Ook dit jaar wordt er weer een Roefeldag in Gemert-Bakel georganiseerd. Op donderdag 2 juni kunnen alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente op verschillende plaatsen roefelen. Roefelen is een Vlaams woord voor snuffelen, rondkijken of onderzoeken.

Tijdens de Roefeldag mogen de kinderen uit groep 8 een kijkje nemen in de werkwereld van volwassenen. Ze mogen naar binnen bij allerlei bedrijven, instellingen en winkels om zelf te ervaren hoe het is om een beroep uit te oefenen. Op 2 juni gaan op die manier zo’n 360 kinderen op pad. Zij bezoeken onder begeleiding van een ouder 4 à 5 locaties. Tijdens zo’n bezoek heeft het bedrijf een leerzaam programma en worden de kinderen op een leuke manier bezig gehouden. Elk jaar ontvangt het Roefelcomité zeer enthousiaste en positieve reacties terug van kinderen én bedrijven die hebben meegedaan.

Voor het organiseren van de Roefeldag is er medewerking nodig van een heleboel bedrijven. Bedrijven in de gemeente Gemert-Bakel worden benaderd met het verzoek om hun deuren open te zetten op 2 juni. Op woensdag 16 maart zullen vrijwilligers bedrijven bellen met de vraag of zij mee willen doen en hoeveel groepjes kinderen zij kunnen ontvangen. Een aantal bedrijven heeft zich inmiddels spontaan aangemeld. Ondernemers die niets hebben vernomen en door het lezen van dit artikel wel enthousiast zijn geworden kunnen zich ook aanmelden op www.roefeldaggemert-bakel.nl. Hier staat niet alleen informatie over de Roefeldag, maar bijvoorbeeld ook een lijst van alle deelnemende bedrijven, het bezoekrooster en foto’s van voorgaande Roefeldagen.
Deelnemers hoeven natuurlijk niet de hele dag groepjes te ontvangen. De organisatie is ook geholpen wanneer één groepje van vier leerlingen onder begeleiding van een volwassene ontvangen kan worden.

Foto's:


0