‘Samen plezier maken is de essentie van Knight Sessions’

GEMERT – “Als we elkaar niet leuk hadden gevonden, dan waren we er nooit aan begonnen.” Knight Sessions is ontsproten aan de gedeelde passie voor muziek en lekker eten van een Gemertse vriendenclub. “Het is een avond om je vingers bij af te likken”, beloven Loes Pennings, Meggy Althuizen en Mark Kuypers. Samen met Bob van Rutte staan zij aan basis van het lokale live-event.

Het idee voor Knight Sessions is geboren toen we op stap waren in Amsterdam en terecht kwamen in Club Dauphine”, vertelt Loes. “Dauphine ademt de sfeer uit van een Amerikaanse nachtclub. Je kunt er dineren aan een tafeltje bij het podium, terwijl er live soul-, pop- en jazzmuziek wordt gespeeld. Wij dachten direct: ‘Dat kan in Gemert ook’. En dat hebben we waargemaakt.”

Twee jaar geleden zag Knight Sessions het levenslicht bij ’t Ridderhof in Gemert. “Muziek en lekker eten gaan er hand in hand, maar het is geen dinnershow”, benadrukt Meggy. “De interactie is veel spontaner en intiemer. De essentie is plezier maken. Als artiesten onderling en met onze gasten.”

Van nationaal bekend tot aanstormend talent, tijdens Knight Sessions staan ze samen op het podium om hun liefde voor muziek te delen. Zij doen dat onder muzikale leiding van Mark Kuypers en begeleid door een professionele band.

Billen bloot

Ook genenommeerde artiesten gaan daarbij met de billen bloot. Mark: “We proberen ze uit hun confortzone te halen door net een stapje verder te gaan. Bijvoorbeeld door hits in een ander jasje te steken of ze onbekende nummers te laten brengen. Ze ervaren het zelf als verfrissend om nu eens niet te spelen wat het publiek van hen verwacht. Tijdens een vorige sessie hadden we Tim Akkerman (voormalige zanger van Di-rect, red) te gast. Als hij niet zelf achter de microfoon stond, dan was hij op de dansvloer of in het achtergrondkoortje te vinden. Zoveel lol had hij er in. “

Populaire acts hebben vaak een volle agenda en zijn vaak lastig voor een betaalbare prijs te strikken. “Daarom proberen we altijd de managers te omzeilen en benaderen we artiesten persoonlijk. Dat werkt het beste.”

Pop-up

Knight Sessions is niet locatiegebonden. “We zijn eigenlijk een muzikaal pop-up-restaurant”, zegt Loes. De volgende sessie vindt op zondag 20 maart plaats in de theaterzaal van De Eendracht. Aanvang is 19.00 uur. De vaste band begeleidt dan Robert Sterken, Lotte Nobelen, William Finta en Charlene Meulenberg. “Het blijft iedere keer weer spannend, omdat niet alles vooraf vastligt.”

Meer info en reserveren: https://www.facebook.com/TheKnightSessions.

 

Foto's:


0