Ambassadeur Tip Gemerts Nieuwsblad: Harrie Verkampen

GEMERT –  Tip Gemerts Nieuwsblad is het nieuwe initiatief van het Gemerts Nieuwsblad. De komende weken introduceren we ondernemende inwoners als ambassadeur van Tip. Deze week het verhaal van Harrie Verkampen.

De leefbaarheid in de gemeente verhogen, dat is waar Harrie Verkampen (CDA) zich voor inzet. “Ik ben al jaren bezig met de vraag hoe een dorpsgemeenschap zo kan functioneren dat iedereen tot zijn recht komt. Met name het behoud van cultuur, natuur en monumenten vind ik daarin belangrijk.”

Volgens Verkampen kan dat prima, als mensen de handen uit de mouwen willen steken. “Het is onze eigen verantwoordelijkheid om het te behouden en te ontwikkelen. Maar als we een betere toekomst willen hebben, moeten we nieuwe economische dragers creëren. Behoud van cultuurhistorie en natuur zorgen ervoor dat deze omgeving ook weer aantrekkelijk is voor toeristen.”  Naast toerisme moet ook landbouw een belangrijke taak houden. Daar wil Verkampen zich graag voor inzetten.

 

Vooroordelen

Goede nieuwsvoorziening speelt voor het raadslid een belangrijke rol. “Mensen hebben vaak vooroordelen. Dat is ook niet vreemd als de nieuwsvoorziening niet voldoende is. Je kan pas oordelen als je alle informatie en meningen kent.”

Daarin moet er volgens de politicus voldoende ruimte voor discussie zijn. Tip Gemerts Nieuwsblad kan daar volgens de Gemertenaar een goede rol in spelen. “Wil je in een democratie goed functioneren moet er ruimte voor discussie zijn. Dat iemand anders denkt dan jij, is niet erg. Zolang we maar op respectvolle manier communiceren en compromissen sluiten om een dorp leefbaar te houden.”

Wilt u ook meedenken en meepraten over actuele zaken in de gemeente? Aanmelden kan via de Facebookpagina en website van Tip Gemerts Nieuwsblad.

Foto's:


H