28 april 2016

Dodenherdenking Gemert-Bakel omarmt de vrijheid

GEMERT-BAKEL – Op 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogsgeweld sindsdien herdacht. Ook wordt stilgestaan bij het feit dat de wereld sinds 1945 nog geen dag vrij is geweest van oorlog. De dodenherdenking heeft dit jaar het thema De vrijheid omarmd.

De slachtoffers die in Gemert-Bakel herdacht worden zijn niet alleen soldaten maar ook burgerslachtoffers. Mannen, vrouwen en kinderen die woonden in de gemeente Gemert-Bakel en door oorlogsgeweld zijn omgekomen. Om de oorlogsslachtoffers binnen de gemeente Gemert-Bakel op een passende manier te herdenken worden hun namen jaarlijks voorgelezen tijdens de herdenking op 4 mei. Alle inwoners uit Gemert, De Mortel, Bakel, Milheeze, De Rips, Elsendorp en Handel worden van harte uitgenodigd om bij deze herdenking in Gemert aanwezig te zijn. Ook andere geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom. Ondanks de kermis, die op 4 mei in Gemert staat, vindt de dodenherdenking plaats bij de Vredesmaagd op het Ridderplein.
De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 uur in de kerk St. Jans Onthoofding in Gemert. Aansluitend volgt een stille tocht naar het Ridderplein waar om 20.00 uur twee minuten stilte voor de oorlogsslachtoffers gehouden wordt. Aan de herdenking wordt onder andere medewerking verleend door Harmonie Excelsior, het St. Willibrodusgilde uit Bakel, Amnesty International en leerlingen van de basisscholen De Kastanjelaar en De Pandelaar.

Foto's:


0
    • Gemerts Nieuwsblad zegt:

      Dat kan niet anders Henk, want dit is een voor 4 mei geplaatste vooraankondiging