06 april 2016

Van honkballer tot violist: CoCo Awards uitgereikt

GEMERT – Maar liefst negen leerlingen van het Commanderij College hebben dinsdag een CoCo Award ontvangen waarmee zij hun talent verder kunnen ontwikkelen. De leerlingen hebben ieder een bijzonder talent. De jury overhandigde ze dinsdag allemaal een of meerdere mooie prijzen die ze verder helpt met de ontwikkeling van hun talent.Het Commanderij College stimuleert talent en helpt haar leerlingen daar graag bij. Daarom zijn de CoCo Awards vier jaar geleden in het leven geroepen. Leerlingen van alle locaties konden zich ook dit jaar weer inschrijven. Leerlingen stuurden hun portfolio in door middel van filmpjes, foto’s en hun motivatie. Een vakkundige jury boog zich de afgelopen weken over alle inzendingen.

Uiteindelijk hebben negen leerlingen een CoCo Award ontvangen. Carla Grootjen, bestuurder van het Commanderij College, is trots op de leerlingen: “Het is niet niks om jezelf in de schijnwerpers te zetten en je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Ik ben dan ook trots op alle deelnemers die hun talenten durven te laten zien”, sprak ze tijdens de uitreiking op locatie havo/vwo.

Andere jaren werden de prijzen uitgereikt tijdens een grote show. De uitreiking vond dit jaar plaats in een kleinere setting waarbij leerlingen persoonlijk in het zonnetje zijn gezet. Familie, vrienden en mentoren waren erbij om de prijswinnaars te zien stralen. “We merkten dat sommige leerlingen het niet fijn vonden om een groot podium te bestijgen. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een kleinere prijsuitreiking, in een wat huiselijkere setting. Het belangrijkste doel van de CoCo Awards is immers het stimuleren van talent, dat is ook dit jaar weer geslaagd”, aldus Grootjen.

De jury bestond uit mevrouw M. Noordermeer (directeur Law Faculty, Tilburg University), de heer B. Claaszen (managing director Western Europe Kingspan Insulated Panels divisie), mevrouw A. van de Ven (huisarts in Gemert), de heer P. Bos (burgemeester Boekel) en de heer F. van Haperen (directielid bedrijven Rabo PeelNoord).

Zij hadden de moeilijke taak om de prijswinnaars aan te wijzen en zij zorgden voor de reeks inspirerende prijzen. Zij zijn daar prima in geslaagd! We bedanken ook de mentoren van onze leerlingen, zij hebben de leerlingen uiteindelijk gemotiveerd om zich in te schrijven voor de CoCo Award, ook dankzij hen wordt het talent van onze leerlingen optimaal benut.

De prijswinnaars en de prijzen (in willekeurige volgorde):

– Sten van Grunsven uit Handel, dj en muziekproducer: contact met Tim Klomp Bueters van festival Wish

–  Daan Hendriks uit Beek en Donk, ICT-er: twee meeloopdagen op de IT-afdeling van de internationale onderneming Kingspan/Unidek en een sollicitatiegesprek op de ICT- afdeling van het Commanderij College

–  Dewi Siroen uit Bakel, zangeres: drie zanglessen van Inge van Asseldonk, Music Academy Gemert

–  Lisa Willemsen uit Gemert, Engelse taal: Een dag op de Tilburg University met internationale studenten

–  JanWillem Woolderink uit Gemert, gitarist: begeleiding door Guitar King Boekel, in overleg in te vullen

–  Joey van de Burgt uit Mariahout, drummer: workshop van de bekende drummer Rob Snijders

–  Lucien Renette uit Gemert, violist: kijkje achter de schermen van het Muziekgebouw Eindhoven tijdens repetitie en uitvoering symfonieorkest met vervolgcontact met muzikant

–  Bas van de Weijenberg uit Gemert, acteren en presenteren: achter de schermen meelopen met acteur Mike Weerts vóór, tijdens en ná de voorstelling ‘Dansen met de vijand’ op 10 mei in Den Bosch

–  Dave Janssen uit Gemert, honkballer: tickets voor het EK honkbal in september en meet & greet aldaar.