HV Tremeg ontmoet Gemertse Boksclub (GBC)

GEMERT – De Gemertse Boksclub uitgenodigd om een training te verzorgen bij de dames van HV Tremeg. De totstandkoming van deze training op vrijdag 7 april was is niet vreemd. Handbal en boksen hebben namelijk overeenkomsten.

Beide sporten zijn contactsporten en dat betekent dat je tegen een stootje moet kunnen. Bij boksen gaat het om denken, kracht, snelheid, tactiek, techniek, incasserings- en doorzettingsvermogen. Bij handbal is dat niet anders, kijk maar naar de voorbereiding en prestaties van de Nederlandse handbaldames die onlangs hun ticket naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben behaald. Laat je bij boksen de dekking zakken of ben je te langzaam dan zal de tegenstander een stoot uitdelen, bij handbal is dat een goal tegen. De bokser zal tactisch, met kracht en de juiste techniek de tegenstander verslaan en bij handbal betekent dat de overwinning.
Na een intensieve warming-up werd de techniek van het boksen uitgelegd, waarna de dames uitgerust met bokshandschoenen elkaar te lijf konden gaan. De trainers van de Gemertse Boksclub liepen rond en legden op deskundige wijze uit, dat je zorg moest dragen voor een goede verdediging van waaruit een succesvolle aanval voorbereid kon worden. Dat dit enig denkwerk kost was een opmerking die gehoord werd, maar de gedrevenheid van de dames van Tremeg zorgde ervoor dat er rake klappen vielen. Er werd ook gelachen, heel belangrijk immers als sport je hobby is. Je mag er ook plezier in beleven. Na de training werd teruggekeken op een geslaagde ontmoeting tussen HV Tremeg en de Gemertse Boksclub. De aspecten die beide sporten met elkaar delen waren voldoende onder de aandacht gebracht.
Belangstellenden die ook een gedreven sporter zijn en samen met een team willen winnen en plezier maken, kunnen een keer komen meedoen bij HV Tremeg. Ze moeten echter wel tegen een (boks)stootje kunnen.

Uitslagen laatste speelronde zaalcompetitie

9 april: Tremeg E2-Lido E1 5-12; Tremeg E1-Swift E2 14-11; Tremeg D2-M.H.V. 81 D1 10-23; Tremeg DC1-MBDE/De Sprint DC1 11-16
10 april: Tremeg DS2-Lido/De Vlinders DS1 21-10; Tremeg HA1-Hercules 81 HA1 40-17; Tremeg DS1-MBDE/De Sprint DS2 23-31; Tremeg HS2-M.H.V. 81 HS2 26-25; Tremeg HS1-Bedo HS1 23-30; Handbal Someren DA1-Tremeg DA1 29-20

Programma veldcompetitie

16 april: 13.00 Tremeg DC1 – Olympia 89 DC1
17 april: 10.00 Tremeg DA1 – Achilles 95 DA1; 10.00 MBDE/De Sprint E1 – Tremeg E1; 10.30 MBDE/De Sprint D2 – Tremeg D2; 11.05 Acritas E1 – Tremeg E2; 11.15 MBDE/De Sprint D1 – Tremeg D1

Foto's:


0