Veel herexamens bij theoretisch gedeelte Verkeersexamen

GEMERT-BAKEL – De dag van het Theoretisch verkeersexamen was donderdag 7 april. Het was dit jaar moeilijk. Er waren dan ook veel herexamens nodig om het examen tot een goed einde te brengen. Niet iedereen heeft zijn herexamen op dit moment gedaan, dus is nog niet bekend hoeveel leerlingen er definitief gezakt zijn.
Afgelopen week, van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 april, werd het praktisch praktisch verkeersexamen afgenomen voor de kinderen van groep 7 of 8 in Gemert-Bakel. Op 14 en 15 maart waren hiervoor de fietsen al gekeurd. Na enkele reparaties waren ze bijna allemaal in orde om het verkeersexamen af te mogen leggen. Hier en daar moest wel een fiets van een klasgenoot geleend worden om de route te mogen rijden. Alle fietsen van BS De Dompelaar in Elsendorp waren in een keer goedgekeurd. Zij zijn daarmee dit jaar de school met de beste fietsen.
De weervoorspellingen voor het praktisch examen waren dit jaar niet erg positief. Maar uiteindelijk viel het allemaal mee en konden alle deelnemers hun route droog en bij een redelijke temperatuur afleggen. Het parcours in Gemert was extra moeilijk omdat een hoogwerker op het Binderseind stond. Ook was er veel vrachtverkeer in het centrum van Gemert.
Er hebben dit jaar 339 kinderen aan het verkeersexamen deelgenomen. Proficiat voor hen die geslaagd zijn.

Foto's:


0