VVV staat stil bij Wim Renders

GEMERT – Een bevlogen mens is niet meer. Wim Renders is overleden. Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering.

Wim had een meer dan grote belangstelling voor alles wat met natuurontwikkeling, fotografie en de wereld van toerisme en recreatie te maken had. Bijna 40 jaar had hij samen met zijn vrouw Rina de regie over Eco-tourist farm De Biezen in Aarle Rixtel, waarvan 22 jaar als eigenaar. “Kom doen in Brabant, maar vooral in Gemert-Bakel en in de Peel. Niet alleen voor natuur, maar ook voor recreatie en ontspanning. Zo goed als alles is om de hoek te vinden met een grote verscheidenheid, zodat er voor iedereen wel wat wils is”, zou Wim gezegd kunnen hebben.We kunnen Wim typeren als een ondernemende man met een groot netwerk in de wereld van recreatie en toerisme. Hij zocht met name de verbinding tussen het lokale VVV gastheerschap en de regio op, om de bestedingen ter plekke te stimuleren. “Als het druk is in de Peel kunnen veel ondernemers een graantje meepikken”, was een vaak gehoorde uitspraak van Wim. Na het uiteen vallen van de Regio VVV ZO Brabant stond hij als voorzitter mede aan de wieg van Stichting VVV Heerlijck Vrij Gemert-Bakel en Stichting Peelpromotie. Hij was bestuurslid van stichting Gemert Bakel Toerisme, bestuurslid van Stichting Peelnetwerk, maar ook vice voorzitter van de stichting VVV Brabant. Als geen ander was hij pleitbezorger voor (boven)regionale samenwerking. Verbazing kan het dan ook niet wekken, dat hij zich ook als bestuurslid van TOP Brabant inzette voor bundeling van krachten rond het toeristisch platform om de positie en de organisatie van het toeristisch-recreatief bedrijfsleven in Brabant verder te laten verstevigen.
Ook als vice voorzitter van Vekabo Noord Brabant, een organisatie welke zich sterk maakt voor charmante accommodaties op het platteland, was je bij hem in deze rol aan het juiste adres. Verder was hij ook nog lid van het bestuur van de Ondernemersvereniging Aarle Onderneemt. Wim, je bent door vele deuren gegaan om een bijdrage aan de samenleving te leveren. In gedachten begeleiden we je ook door deze laatste deur…
We wensen Rina, Jeanette Anne, Jolrieke, Greetje, Annethij, Dennis en de kleinkinderen sterkte met dit vreselijke verlies.
Besturen VVV Heerlijck Vrij Gemert-Bakel en Stichting Gemert-Bakel Toerisme en Recreatie en vrijwillig(st)ers.

Foto's:


0