Gilde Sint Agatha zet deuren open

BOEKEL – Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan zet gilde Sint Agatha haar deuren wagenwijd open. Op zondag 29 mei kunnen belangstellenden meer te weten komen over het gilde.

Wat is eigenlijk een gilde? Wat doen ze nog meer dan over straat lopen? Welke functies zijn er binnen het gilde en wat doen ze allemaal? De gildebroeders en gildezusters zijn aanwezig om deze en andere vragen te beantwoorden.
Er is een tentoonstelling ingericht waar de spullen van het gilde kunnen worden bekijken, zoals het gildeboek, de zilveren schilden die in 10 jaar verzameld zijn en de caert die normaal in de raadszaal van het gemeentehuis hangt.
Verder kunnen bezoekers en hun kinderen zelf deelnemen aan allerlei gildeactiviteiten. Zo kan er met een kruisboog op een schijf en een (houten) vogel geschoten worden, is er stiekschieten voor de kinderen, goalschieten met een kruisboog (ook geschikt voor kinderen), kan er zelf getrommeld worden op een echte gildetrom en gevendeld met een gekleurde vlag. Als vermaak staat er voor de kleintjes bovendien een luchtkussen. Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in en rond het gildehuis aan de Waterval. Er staat gratis koffie klaar.

Foto's:


K