07 juni 2016

Galastoet geslaagden op 15 juni door Hartje Gemert

 

GEMERT – Een bonte stoet met examenkandidaten van de locatie havo/vwo trekt op woensdag 15 juni vanaf 19.45 uur door de straten van Gemert. De leerlingen van het Commanderij College vertrekken vanaf locatie havo/vwo. Het opstellen van de optocht is vanaf 19.15 uur en verloopt via de Vicaris van Asdonckstraat richting Sleutelbosch. De route gaat vervolgens rechtsaf de Sint Annastraat op, vervolgens door de Cortenbachstraat en de Julianastraat via de Kapelaanstraat naar het Ridderplein tot ‘t Ridderhof.

 

Omwonenden van de route hebben hooguit van 19.00 uur tot 21.00 uur hinder van de stoet. “We hopen dat u daar begrip voor heeft. In noodgevallen kunt u echter altijd veilig vertrekken met inachtneming van de aanwijzingen van de verkeersregelaars die zich op de knelpunten van de route bevinden. Aangezien we door een aantal mooie straten van Gemert rijden, krijgt iedereen de kans om van de stoet te genieten. Kom kijken langs de route en geniet met volle teugen”, aldus het Commanderij College.

Ridderplein en Ridderhof

Vlakbij ’t Ridderhof op het veldje bij de St. Jan is plek voor de ouders om daar hun kinderen van dichtbij uit de auto te zien stappen. “Ook alle examenkandidaten proberen we zo goed mogelijk in de picture te zetten op een plek, waar ook zij hun klasgenoten goed kunnen zien aankomen.”

Verkeer en parkeren

Het Ridderplein is voor het verkeer tussen 19.45 en 21.30 uur afgesloten. Parkeren daar is dus niet mogelijk. Gezelligheid en mooie voertuigen trekken aandacht en zorgen ook in de omgeving voor wat parkeeroverlast. Dus als u met de fiets komt, bent u mobieler dan met de auto want de parkeerplekjes worden schaars in het centrum bij elk Gemerts spektakel. Neem de aanwijzingen van de verkeersregelaars in acht om ‘vastlopers’ te voorkomen.

Galabal

Chiquer dan chique zullen de jong volwassenen hun bolide verlaten en vervolgens gaan dansen en swingen onder de dynamische muziek van Black Cadillac uit Eindhoven bij ‘t Ridderhof. Moe maar voldaan gaan ze daarna huiswaarts om gespannen op hun examenuitslag te wachten. Die wordt de volgende avond bekend gemaakt. Op 6 en 7 juli worden de geslaagden beloond met een diploma. Een mooi startbewijs voor een uitdagende studie.

Foto's:


G