15 juni 2016

Sexy Cadillac ’tweede vrouw’ voor André Strijbosch uit Bakel

BAKEL – Een keur aan klassieke auto’s, oude motoren en bromfietsen zal komende zondag het Bakelse centrum van extra glans voorzien. De tweede editie van het Classic Car Event, een initiatief van de Bakelse Mini Club, wil op vaderdag een dagje uit voor het hele gezin bieden. Muziek, terrasjes en een springkussen maken het programma compleet.

Eén van de deelnemers aan het Classic Car Event in Bakel is André Strijbosch. De Bakelse garagehouder toonde vorig jaar zijn Cadillac Sedan Deville en was direct verkocht. “Het enthousiasme van de mensen trof me. Hoewel Bakel een klein dorp is en het weer vorig jaar niet meezat, was het toch druk. Er stonden zon 120 auto’s opgesteld en daar was ruim duizend man publiek op afgekomen.” Strijbosch liefde voor auto’s zit diep. “De garagehouder zit sinds 1973 in het vak. Aan zijn werk bij een Datsun-dealer hield hij twee klassieke Datsuns over, een Datsun 260z en een Datsun 100a. Die laatste heeft hij nog steeds in bezit. Maar zijn paradepaard is de Cadillac, vertelt hij. “Dat is een beetje mijn tweede vrouw. Twee jaar geleden had ik de kans om hem te kopen. Hij kwam rechtstreeks uit Amerika, heeft altijd in Arizona gelopen. Door het klimaat is hij nog in perfecte staat.”

Strijbosch viel voor het uiterlijk, in combinatie met de robuustheid. “Ik zat me als kleuter voor de televisie al te vergapen bij Batman. Die had ook een speciale Cadillac. De modellen van toen, met die vleugels, vind ik prachtig. Maar ook de degelijkheid. Mijn Cadillac is van 1958 en nog puntgaaf. De vergrijzing heeft ook zijn leuke kanten.”

Met zijn knalrode Amerikaanse klassieker nam Strijbosch deel aan diverse tentoonstellingen en toerritten. De ervaringen die hij daarbij opdeed wilde hij graag meegeven aan de organisatie van het Bakelse Classic Car Event. “Ik heb vorig jaar in Heerlen aan een vergelijkbare show meegedaan. Daar waren ook alle winkels open en dat maakt zon evenement meteen compleet. Ook in Reuver, op het Classic USA Car treffen, was een mooi randprogramma. Daarom heb ik me bij de organisatie aangesloten.”
Het Bakelse centrum biedt aanstaande zondag zodoende meer dan alleen een grote verscheidenheid aan klassieke auto’s. “Op de eerste plaats wordt ook aan bezitters van oude motoren en bromfietsen de mogelijkheid geboden hun hobby te tonen. Daarnaast zal een aantal winkels open zijn en bieden terrassen gelegenheid al het chroom vanachter een drankje te bewonderen. Er wordt gemikt op live Rock n Roll muziek. En voor kinderen staan een springkussen en een speciale Mini opgesteld. Die heeft schoolbordverf als lak”, vertelt Strijbosch. “De kinderen mogen die naar eigen inzicht versieren. We proberen er een mooie dag van te maken met voor ieder wat wils. Het is vaderdag, een dag voor de vaders dus. Maar vaderdag is natuurlijk ook een gezinsdag.”

Het Classic Car Event op zondag 19 juni vindt plaats op en rond het St. Wilbertsplein in Bakel, en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Het evenement is voor publiek gratis te bezoeken. Deelnemers mogen voor € 2,- hun klassieke auto, motor of bromfiets opstellen. In dat bedrag zijn een bon voor een gratis kop koffie of thee en een speciale herinnering inbegrepen.

 

Foto's:


0